close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Ellanse΄™, Κολλαγονογένεση


Ένα «άγγιγμα νεότητας»… με μεγάλη διάρκεια!


Κολλαγονογένεση με Ellanse΄™


Από την ηλικία των 25 και μετά, η φυσιολογική σφριγηλότητα του δέρματος αρχίζει να υποχωρεί, προδίδοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο με την εμφάνιση λεπτών γραμμών, πτυχώσεων και ρυτίδων, οι οποίες τείνουν να γίνονται εντονότερες με την πάροδο των ετών.

Η αιτία εντοπίζεται στη σταδιακή απώλεια του φυσικού κολλαγόνου και της ελαστίνης, που είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα, ευλυγισία και στεγανότητα του δέρματος.

Κολλαγονογένεση 1

Από το 2009, η εφαρμογή του νέου δερματικού εμφυτεύματος (filler) Ellanse΄™ στην αισθητική ιατρική έχει θέσει ως στόχο την αποκατάσταση της φρέσκιας και νεανικής εμφάνισης, μέσω της νέο-κολλαγονογένεσης (νεο-collagenesis), χρησιμοποιώντας δηλαδή τη φυσική αντίδραση του οργανισμού μας για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου… αναστρέφοντας τις βαθύτερες αιτίες γήρανσης του προσώπου!

Κολλαγονογένεση 2

Τί είναι το εμφύτευμα Ellanse΄™;


Πρόκειται για ένα ενέσιμο υλικό (βιοδιεγέρτης / biostimulator), κλινικά ελεγμένο, εγκεκριμένο από τον FDA και απόλυτα βιοαπορροφήσιμο από τον οργανισμό (αποδομείται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό).

Αποτελείται κατά 70% από το φυτικής προέλευσης έκδοχο CMC (carboxymethyl cellulose / καρβοξυμεθυλο-κυτταρίνη) και κατά 30% από τη δραστική ουσία της πολυκαπρολακτόνης PCL (polycaprolactone), η οποία προκαλεί την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου (τύπου Ι), για πιο μακροχρόνια και διαρκή αποτελέσματα, όχι μόνο ως προς τον όγκο, αλλά και ως προς τη φυσική ομορφιά.

… ΘΕΡΑΠΕΙΑ 2 σε 1!
 • Βραχεία αποτελέσματα: Το υδρόφιλο μέσο (gel) CMC παρέχει την αρχική πλήρωση και διόρθωση.
 • Μακρά αποτελέσματα: Τα μικροσφαιρίδια PCL ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, αυξάνοντας την παραγωγή του δομικού συστατικού του δέρματος (κολλαγόνο τύπου Ι) για τον απαιτούμενο όγκο (νεο-collagenesis).
Κολλαγονογένεση 3

Είναι ασφαλές υλικό;

Το Ellanse΄™ θεωρείται απόλυτα ασφαλές υλικό στα χέρια έμπειρου ιατρού, καθώς τα συστατικά του ακολουθούν τα απαραίτητα ιατρικά πρωτόκολλα και τα υψηλότερα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας. Θεωρείται, επίσης ασφαλής, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωρινή και αναστρέψιμη θεραπεία, καθώς τα βιοαπορροφήσιμα συστατικά της εγγυώνται ότι μετά το πέρας της επιθυμητής διάρκειας, το προϊόν θα εξαφανιστεί από τον οργανισμό.

επιτυχημένη   -   πλήρης   -   μακροχρόνια ανανέωση πρόσωπου
για γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, που αναζητούν τη χαμένη νεότητα
…χωρίς χειρουργική επέμβαση!

Σε ποιές περιοχές μπορεί να τοποθετηθεί;


Ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, το Ellanse΄™ μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο υποδόριο, είτε πιο βαθιά στο περιόστεο, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο εύρος «γεμίσματος» (υπο-δερμική αύξηση των μαλακών ιστών περιοχής του προσώπου).

Περιοχές θεραπείας:
 • Βαθιές ρυτίδες και πτυχώσεις (ρινοχειλικές, ρυτίδες μαριονέττας).
 • Επιφανειακές ρυτίδες και λεπτές γραμμές (ρυτίδες παρειάς, «πόδι της χήνας»).
 • Ζυγωματικά.
 • Διόρθωση κοίλου ή βυθισμένου μάγουλου, περιοχές με λιποατροφία.
 • Κρόταφοι.
 • Σχήμα προσώπου (γραμμή και γέμισμα κάτω γνάθου).
 • Σχήμα μύτης (ατέλειες, προφίλ).
 • Ουλές ακμής.
 • Σύσφιξη δέρματος.
 • Αναζωογόνηση χεριών (Ellanse΄™ Hands).
Κολλαγονογένεση 4

Ήξερες ότι..;
…το Ellanse΄ ™ δεν συνίσταται για αποκατάσταση όγκου στα χείλη με χρήση εντός των μυών, παρά μόνο στην περιοχή γύρω από αυτά.

Τί να περιμένω κατά τη μια μόνο συνεδρία που απαιτείται με Ellanse΄™;


Μία και μόνο συνεδρία συνήθως αρκεί για να αρχίσει να φαίνεται το άμεσο αποτέλεσμα. Η συνεδρία είναι απλή και γρήγορη (περίπου 30’). Σημαντικό είναι ότι, λόγω της βιοαπορροφήσιμης σύστασης των υλικών, δεν απαιτείται προηγούμενη διεξαγωγή τεστ αλλεργίας. Πριν την θεραπεία και έπειτα από ικανοποιητική λήψη ιατρικού ιστορικού, θα πρέπει να απολυμανθεί η περιοχή επεξεργασίας και στη συνέχεια, αν κριθεί απαραίτητο να γίνει χρήση ήπιου τοπικού αναισθητικού ή ακόμη και απλού πάγου για μείωση πιθανής μικρής διόγκωσης, ώστε ο υποψήφιος να μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Κολλαγονογένεση 5

Ποιό είναι το αποτέλεσμα;

 • Αντιστροφή γήρανσης (άμεση διόρθωση ρυτίδων & πτυχώσεων)
 • Ανάκτηση χαμένου όγκου και  νεανικότητας
 • Φυσική διέγερση κολλαγόνου
 • Επαναφορά περιγράμματος (γλυπτική)
 • Αποκατάσταση χαλαρότητας και λάμψης δέρματος
Κολλαγονογένεση 6


Κολλαγονογένεση 7

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;


Η δράση συνεχίζεται κατά το επόμενο διάστημα, με το τελικό αποτέλεσμα να σχηματίζεται μετά από περίπου 2 μήνες. Η μέγιστη διάρκειά του καθορίζεται από την επιλογή του σκευάσματος που θα χρησιμοποιηθεί (από 1 έως και 4 χρόνια). Κατά το διάστημα αυτό δεν απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες διόρθωσης.

Κολλαγονογένεση 8

…σύμφωνα με μετρήσεις της κλίμακας GAIS, η ικανοποίηση των ασθενών από την αισθητική βελτίωση και η πιθανότητα επιστροφής για επαναληπτική θεραπεία με Ellanse΄ ™ μετά από 12 μήνες ανέρχεται στο… 90%!
 
Αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα τις μοναδικές ανάγκες κάθε πρόσωπου, η σειρά δερματικών fillers Ellanse΄™ αποτελείται από τέσσερα (4) διαφορετικά σκευάσματα (εκδόσεις S, M, L, E), τα οποία παρέχουν το ίδιο άριστο αποτέλεσμα, βασισμένο στην καινοτομία STAT Technology, αλλά διαφέρουν ως προς το κόστος και τη διάρκεια του αποτελέσματος:
 • Ellanse΄™-S (1 έτος)
 • Ellanse΄™-Μ (2 έτη)
 • Ellanse΄™-L (3 έτη)
 • Ellanse΄™-E (4 έτη)
Κολλαγονογένεση 9

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα;


Η θεραπεία χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, με σημαντικότερο ότι προσφέρει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να περιλαμβάνει παράλληλα τα μειονεκτήματα της «ακινησίας» και της αλλοίωσης των εκφράσεων του προσώπου.

Πρέπει να τονίσουμε ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, με σημαντικά μεγάλη διάρκεια και χωρίς την ανάγκη επαναληπτικών θεραπειών. Η μέθοδος είναι ασφαλής και οικονομικότερη σε σχέση με άλλα fillers (αποδοτικότερη πλήρωση με χρήση λιγότερου προϊόντος).

Περίοδος αποθεραπείας

Για την 1η εβδομάδα μετά τη συνεδρία, συνιστάται να αποφεύγεται η παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, τα ζεστά μπάνια και η έντονη άσκηση. Συνήθως, δεν χρειάζεται συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής. Η επιμελής τήρηση των οδηγιών του ιατρού, καθώς και μια επίσκεψη μετά από 2-3 μήνες για επανεξέταση θα βοηθήσουν το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κολλαγονογένεση 10

Υπάρχουν παρενέργειες;

Καθώς πρόκειται για ενέσιμο εμφύτευμα, ενδεχομένως να υπάρξουν ήπιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα σημεία της θεραπείας (τοπική ερυθρότητα, μικρές εκχυμώσεις, ευαισθησία, οίδημα), οι οποίες όμως είναι αντιμετωπίσιμες και υποχωρούν μέσα στα επόμενα ένα με δύο 24ωρα. Η μορφολογία του υλικού δεν συνδέεται με σημαντικές φλεγμονώδεις αντιδράσεις.