https://dermaclinic.oasismed.gr/el/prosfores
facebook
youtubeinstagram

Βιομιμητικά Πεπτίδια... Καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική!

Ενέσιμη θεραπεία κατά της γήρανσης, της υπερμελάγχρωσης, της τριχόπτωσης, της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους!


Τα πεπτίδια θεωρούνται μια υποσχόμενη κατηγορία ενεργών συστατικών τα οποία, ανάλογα με τη μορφή και το μοριακό τους βάρος, προσφέρουν πολλά οφέλη στην επιδερμίδα των 40+ αλλά και σε νεότερες ηλικίες, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. 

Ο ρόλος των πεπτιδίων στον οργανισμό


Τα πεπτίδια είναι οργανικές ενώσεις, μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα. Οι αλυσίδες αμινοξέων είναι τα δομικά υλικά των πρωτεϊνών του οργανισμού.
 
Πεπτίδια... οι "διαβιβαστές" μηνυμάτων στον οργανισμό, για φυσική επανόρθωση της επιδερμίδας!

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 1

Ο ρόλος των περισσότερων πεπτιδίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα είναι ρυθμιστικός, καθώς διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων. Μεταδίδουν μηνύματα και “παρακινούν” την επιδερμίδα να επανορθώσει τις φθορές της, να αποκαταστήσει την απαιτούμενη υγρασία και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Με το πέρασμα του χρόνου, η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται. Αυτή τη δράση καλούνται να μιμηθούν οι συνθετικές εκδοχές τους. 

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 2

Τι είναι τα βιομιμητικά πεπτίδια;


Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε το πολύ έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως "αποστολείς" βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα (biological messengers). 

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 3

Πρόκειται για το δραστικό τμήμα μίας ουσίας (π.χ. ορμόνης, ενζύμου ή μεταβιβαστού) που «κλειδώνει» στον υποδοχέα του κυττάρου και μεταφέρει το μήνυμα. Με άλλα λόγια, τα πεπτίδια αυτά «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει. 

Τα συνθετικά πεπτίδια με βιομιμητική δράση (μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων) έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά τη χρήση τους στην Κοσμητική Ιατρική. 

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 4

Όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων μέσα σε μια ιατρική σύνθεση, τόσο αποτελεσματικότερη είναι η δράση τους, ιδίως στην παραγωγή κολλαγόνου. Τα πεπτίδια αυτά, λόγω του μεγέθους τους μπορούν να διαπεράσουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να την «ξεγελάσουν», δίνοντάς της το μήνυμα ότι οι ίνες κολλαγόνου έχουν υποστεί φθορά, ώστε να δώσει "εντολή" στους ινοβλάστες να συνθέσουν νέες. 
 
Βιομιμητικά πεπτίδια κατά της Γήρανσης, της Υπερμελάγχρωσης, της Κυτταρίτιδας και του Τοπικού Λίπους, της Τριχόπτωσης!

Για ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ


Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα απολλύει την ικανότητα παραγωγής των δομικών του συστατικών, όπως το κολλαγόνο και την ελαστίνη, με συνέπεια την πρόωρη γήρανσή του. 

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 5

Η έκχυση βιομιμητικών πεπτιδίων αποκαθιστά τα επίπεδα αυξητικών παραγόντων και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για την αποκατάσταση των τυπικών συμπτωμάτων της γήρανσης, την ενίσχυση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

Για ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ (ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ)


Με την τεχνολογία των βιομιμητικών πεπτιδίων αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι ανομοιογενείς μελαγχρωματικές διαταραχές σε περιοχές του σώματος (κυρίως στο πρόσωπο). 

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 6

Τα βιομιμητικά πεπτίδια εξειδικεύονται στην αναστολή της δράσης της τυροσινάσης, του ενζύμου που ευθύνεται για την υπερπαραγωγή μελανίνης και την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιφάνεια του δέρματος.

Για ΤΟΠΙΚΟ ΛΙΠΟΣ – ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ


Πολλές παραδοσιακές θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας επιβάλουν καταστροφή των λιποκυττάρων. Οι ενδοδερμικές θεραπείες με τη χρήση βιομιμητικών πεπτιδίων επιτυγχάνουν συρρίκνωση (όχι καταστροφή) των λιποκυττάρων, έλεγχο (μείωση) του μεγέθους τους και αναστολή του εκ νέου σχηματισμού τους.
 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στην αντιμετώπιση ΤΟΠΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ!
Επαναστατική θεραπεία με χρήση βιομιμητικών πεπτιδίων

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 7

Στην περιοχή του προσώπου, η εφαρμογή της θεραπείας επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα, σμιλεύει το διπλοσάγονο και τις παρειές, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου, ενισχύει τη σύσφιξη και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, βελτιώνοντας σημαντικά την υφή του. Εφαρμόζεται, επίσης, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει εναπόθεση λίπους και κυτταρίτιδα.

Για ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΤΙΩΝ (κάτω βλέφαρα)


Η έκχυση πεπτιδίων στο λιπώδη ιστό συμβάλλει στη συρρίκνωση των λιποκυττάρων στην υποοφθαλμική περιοχή και αποτρέπει την αναδιόγκωσή τους

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 8

Η περιοχή αποκαθίσταται φυσικά. Καθώς διεγείρεται η σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ανακτάται η σφριγηλή και νεανική όψη του δέρματος στα κάτω βλέφαρα, οι «σακούλες» εξαφανίζονται και η επιδερμίδα επιστρέφει στο φυσιολογικό επίπεδο.

Για ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ


Η εκλεκτική δράση της θεραπείας με βιομιμητικά πεπτίδια διεγείρει τον πολλαπλασιασμό βλαστικών κυττάρων στο θύλακα της τρίχας, προκαλώντας την εκφύηση νέας, καθώς ενισχύει την αιματική κυκλοφορία μέσω της αγγειογένεσης. Αναστέλλει την τριχόπτωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην αύξηση του πάχους της και στην αποκατάσταση της λάμψης της. 
 
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!
Το πρώτο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος εμπλουτισμένο με εξειδικευμένα βιομιμητικά πεπτίδια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης (με αντιγηραντική δράση και για το τριχωτό της κεφαλής)

Βιομιμητικά Πεπτίδια... καινοτομία στην Αισθητική Ιατρική! 9

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την συνεχομένη και σταθερή απελευθέρωση πεπτιδίων για  2 εβδομάδες, μέχρι το υαλουρονικό οξύ να υποδομηθεί πλήρως. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και πιο άμεσα, καθώς το πλεονέκτημα της τεχνικής είναι ότι εκχύουμε σε 1 συνεδρία την ποσότητα πεπτιδίων που θα εκχύαμε με παλαιότερες μεθόδους σε 15.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;


Καθώς η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει τη μεταφορά και απελευθέρωση εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας ενεργών συστατικών, οι απαιτούμενες συνεδρίες συνήθως είναι λιγότερες σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές θεραπείες. Ανάλογα με την επιλογή της βλάβης - στόχου, ενδεχομένως και 1-3 συνεδρίες να είναι αρκετές.

Υπάρχουν παρενέργειες ή αντενδείξεις;


Τα βιομιμητικά πεπτίδια, ως δομικά συστατικά του ίδιου του δέρματος, δρουν απευθείας στους υποδοχείς των κυττάρων, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες, οιδήματα, ερεθισμό ή φλεγμονή, καθιστώντας έτσι τη θεραπεία ανώδυνη και ασφαλή