close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

“Υγρό Lifting” με Ενέσιμα


Πολυγαλακτικό οξύ (Sculptra®)… και η «ηλικία» δεν θα σας φοβίσει ποτέ πια!


Τί είναι η θεραπεία με πολυγαλακτικό οξύ (Sculptra®);


Το κολλαγόνο του δέρματος αποτελεί το βασικό δομικό συστατικό που διατηρεί το δέρμα μας νεανικό και λείο.

Καθώς μεγαλώνουμε, όμως, η παραγωγή κολλαγόνου του σώματός μας μειώνεται. Σε συνδυασμό με μια έντονη καθημερινότητα, την έκθεση στον ήλιο ή άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα κ.α., το δέρμα μας καταπονείται και «σπάει». Οι υποκείμενοι ιστοί του δέρματος δημιουργούν ρυτιδώσεις στις γραμμές του χαμόγελου, το πόδι της χήνας και γενικά στα σημεία όπου εκδηλώνεται η περισσότερη εκφραστικότητα του προσώπου μας.

Εκεί λοιπόν που κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες, η Αισθητική Δερματολογία καλείται να δώσει τη λύση την ενέσιμή θεραπεία με Sculptra®!

Υγρό Lifting με Ενέσιμα 1

Η θεραπεία με πολυγαλακτικό οξύ (Sculptra®), που συχνά αναφέρεται και ως… «υγρό lifting», εργάζεται για να διορθώσει τις ρηχότερες ή βαθύτερες ρυτίδες και πτυχώσεις που μας χαρίζει ο χρόνος, αποκαθιστώντας το χαμένο κολλαγόνο της επιδερμίδας.

Υγρό Lifting με Ενέσιμα 2

Είναι βιοσυμβατό και βιοαποικοδομήσιμο υλικό, κατασκευασμένο από πολυ-L-γαλακτικό οξύ (PLLA), ένα συνθετικό υλικό με το οποίο κατασκευάζονται και τα απορροφήσιμα ράμματα.

Τί προσφέρει η θεραπεία με πολυγαλακτικό οξύ (Sculptra®);


Το δέρμα μας αποκτά και πάλι μια πιο εκλεπτυσμένη και νεανική εμφάνιση. Είναι μία τεχνική πολύ αποτελεσματική στην ανόρθωση του προσώπου και στη διόρθωση του περιγράμματος αυτού. Αποκαθιστά την πληρότητα του προσώπου που έχει χαθεί λόγω της φυσικής γήρανσης και προσφέρει ανασύσταση δέρματος.

Υγρό Lifting με Ενέσιμα 3

Πώς γίνεται η διαδικασία;


Διενεργείται μέσω μιας λεπτής βελόνας, έπειτα από χρήση αναισθητικής κρέμας στην περιοχή. Ο στόχος είναι οι πολλαπλές ενέσεις να ενεργοποιήσουν τους ινοβλάστες που βρίσκονται στη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, ώστε να επιτευχθεί η διέγερση και παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου και, κατά συνέπεια, η ανύψωση, η σύσφιξη και ο φυσικός όγκος που χρειάζεται το πρόσωπο.

Υγρό Lifting με Ενέσιμα 4

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται;


Η θεραπεία προσφέρει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, δίνοντας όγκο σε διάφορα σημεία του προσώπου που έχουν γίνει πιο «ισχνά» με την πάροδο του χρόνου.

Όπως φαίνεται παρακάτω, η πυκνότητα του λίπους και των οστών (κυρίως γύρω από τα μάτια, το στόμα και την περιοχή του σαγονιού), ελαττώνεται καθώς γερνάμε. Η θεραπεία με πολυγαλακτικό οξύ στοχεύει σε αυτές τις περιοχές.

Υγρό Lifting με Ενέσιμα 5


Είναι κατάλληλη μέθοδος θεραπείας για:
  • Τις βαθιές πτυχώσεις μεταξύ της μύτης και του στόματος (ρινοχειλικές πτυχώσεις).
  • Τις γραμμές που πλαισιώνουν το στόμα (γραμμές μαριονέτα).
  • Τις ρυτίδες  στο πηγούνι.
  • Το περίγραμμα της γνάθου.
  • Τις σακούλες κάτω από τα μάτια.
  • Τα «βυθισμένα» μάγουλα.

Ήξερες ότι…;
Η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε αρχικά το 2000 για την αποκατάσταση της λιποατροφίας (απώλειας λίπους) σε ασθενείς με HIV. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα οδήγησαν τους ειδικούς λίγα χρόνια αργότερα (και, φυσικά, μετά από έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων FDA), να ξεκινήσουν τη χρήση της μεθόδου και για αισθητικούς λόγους αποκατάστασης του χαμένου όγκου του προσώπου.
 
Σημαντικά στοιχεία:
  • Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή από τον οργανισμό.
  • Το κύριο υλικό που χρησιμοποιείται έχει εφαρμογή στην ιατρική επιστήμη πάνω από 10 χρόνια.
  • Δεν χρειάζεται τεστ αλλεργίας πριν τη θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα;


Για την εφαρμογή της μεθόδου απαιτούνται συνήθως 2 με 4 συνεδρίες, οι οποίες γίνονται σε διαστήματα 4 εβδομάδων. Ο αριθμός των συνεδριών και ο αριθμός των ενέσεων ανά συνεδρία ποικίλουν από άτομο σε άτομο.

Οι ενέσεις έχουν ταχεία δράση, που σημαίνει ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μόλις 10 με 15 λεπτά μετά τη συνεδρία. Τα τελικά αποτελέσματα, όμως, της μεθόδου αναδεικνύονται σταδιακά, μετά την 3η συνεδρία συνήθως. Αυτό βέβαια, συνυπολογίζεται μεταξύ των πλεονεκτημάτων της, καθώς ενισχύει τη φυσικότητα του αποτελέσματος.

Υγρό Lifting με Ενέσιμα 6

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων από εκεί και πέρα… φτάνει περίπου τα 2 έτη!

Υπάρχουν παρενέργειες;


Υγρό Lifting με Ενέσιμα 7


Όπως συμβαίνει με όλες τις ενέσιμες θεραπείες, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια προσωρινή ερυθρότητα, μικρό πρήξιμο και μώλωπες. Όμως, αποτελούν συμπτώματα που υποχωρούν εύκολα και γρήγορα.