close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

 

…η μόνιμη λύση για το τοπικό πάχος!


Τί είναι η λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική;


Λιποαναρρόφηση (ή αλλιώς, λιπογλυπτική) είναι μια σύγχρονη χειρουργική τεχνική που «σμιλεύει» και βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος, απομακρύνοντας (αναρροφώντας) επιλεκτικά το λίπος από τα σημεία που πλεονάζει.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 1

Πώς γίνεται η διαδικασία;


Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ τη σημασία των εξειδικευμένων εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο ιατρός, αλλά και του είδους της αναισθησίας που θα χρησιμοποιήσει.

Η μετεξέλιξη της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την ανακάλυψη της αναισθησίας τύπου tumescent. Σε αυτή τη μέθοδο αναισθησίας χορηγούνται υποδόρια στα επιλεγμένα σημεία ποσότητες αραιωμένου αναισθητικού με επινεφρίνη και αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό και ουσίες, προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής τοπική αναισθησία (ξυλοκαΐνη), αιμόσταση της περιοχής και ελάττωση της εκχύμωσης/μελανιάσματος (αδρεναλίνη). Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη ποσότητα λίπους, σε σχέση με παλαιότερες τεχνικές.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 2


Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των ειδικά διαμορφωμένων σωλήνων (που λέγονται «κάνουλες»), πραγματοποιείται η αναρρόφηση του λίπους από το σημείο του σώματος σε ειδικό δοχείο.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 3

Ιστορική Αναδρομή…
… η λιποαναρρόφηση αναπτύχθηκε αρχικά κατά την περίοδο 1978-1982 στην Ευρώπη (Ιταλία και Γαλλία), ενώ γρήγορα εισήχθη και στις Η.Π.Α. Εκείνη την εποχή, η λιποαναρρόφηση γινόταν μόνο με γενική αναισθησία και είχε συνδεθεί με τόση απώλεια αίματος, που συχνά οι ασθενείς χρειάζονταν νοσηλεία ή/και μεταγγίσεις αίματος. Το 1985, όμως, ο δερματολόγος Dr Jeffrey A. Klein έφερε την επανάσταση στη χειρουργική επέμβαση της λιποαναρρόφησης, όταν ανέπτυξε την εφαρμογή της ασφαλέστερης, αποτελεσματικότερης, πιο γρήγορης, λιγότερο επώδυνης και σχετικά αναίμακτης τεχνικής tumescent.

Ποιός θεωρείται κατάλληλος υποψήφιος για λιποαναρρόφηση;


Κατάλληλος υποψήφιος είναι αυτός που πληρεί τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
 • Βρίσκεται σε καλή κατάσταση υγείας.
 • Βρίσκεται περίπου μόνο μέχρι 20% πάνω από το ιδανικό σωματικό του βάρος και φέρει μόνο τοπικές εναποθέσεις λίπους.
 • Έχει καλή ποιότητα (και ελαστικότητα) δέρματος.
Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 4

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η λιποαναρρόφηση αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που κάποιος είναι υπέρβαρος - παχύσαρκος, διότι δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους. Επίσης, μια προχωρημένη ηλικία δεν δίνει τα αναμενόμενα περιθώρια ελαστικότητας δέρματος.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται;


Η λιποαναρρόφηση μπορεί να «μεταμορφώσει» τις περιοχές με τοπικό πάχος. Συνήθως πραγματοποιείται σε «ψωμάκια», μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, πλάτη, μέση, μπράτσα, γόνατα, γάμπες, λαιμό και πηγούνι.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 5
 • ΓΛΟΥΤΟΙ - ΜΗΡΟΙ
Στις γυναίκες με γενετική προδιάθεση υπερβολικής εναπόθεσης λίπους στις ιδιαίτερα ανθεκτικές περιοχές των γλουτών και των μηρών, η λιποαναρρόφηση μπορεί να επιφέρει ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 6
 • ΚΟΙΛΙΑ - ΜΕΣΗ
Ο συνδυασμός λιποαναρρόφησης με πρόγραμμα διατροφής και άσκησης προσφέρει τη βελτίωση των γραμμών του σώματος σε κοιλία και μέση. Στην περίπτωση του κοιλιακού λίπους μπορεί να σχεδιαστεί και δεύτερη διαδικασία, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. 

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 7
 • ΠΛΑΤΗ
Οι αισθητικά ενοχλητικές πτυχές που δημιουργούνται στην πλάτη σε γυναίκες με κάποια παραπανίσια κιλά, μπορούν να εξομαλυνθούν σε μεγάλο βαθμό με την λιποαναρρόφηση.
 • ΣΤΗΘΟΣ
Η λιποαναρρόφηση μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική της καθιερωμένης επέμβασης μείωσης στήθους. Τα αποτελέσματά της είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ποσότητα του λιπώδους ιστού που υπάρχει εκεί. Απευθύνεται σε γυναίκες που δεν επιθυμούν δραστική μείωση του μεγέθους του στήθους τους, ενώ παράλληλα θα επωφεληθούν και από τη ελαφρά ανόρθωση που επιφέρει. 
 • ΛΑΙΜΟΣ - ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ
Το επιπλέον λίπος στις περιοχές του λαιμού και του πηγουνιού αποτελούν δημοφιλή σημεία, στα οποία η λιποαναρρόφηση (σε συνδυασμό συχνά και με άλλες τεχνικές) μπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 8

Λιποαναρρόφηση στον άνδρα


Η λιποαναρρόφηση είναι αποτελεσματική τεχνική και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εναπόθεσης λίπους στο ανδρικό στήθος είτε εξαιτίας ορμονικών διαταραχών (γυναικομαστία), είτε εξαιτίας συσσώρευσης λιπαρών ιστών γύρω από το στήθος του άνδρα, χωρίς παρουσία υπερτροφικού αδένα (ψευδογυναικομαστία). Στην περιοχή αυτή, το λίπος αντιστέκεται σθεναρά στην απώλεια βάρους και την άσκηση.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 9


Η λιποαναρρόφηση επίσης έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αποκατάσταση του «ιδανικού» ανδρικού σώματος (τριγωνικού τύπου), εφόσον μπορεί να «σμιλεύσει» την ανδρική μέση, αφαιρώντας τα περιττά «παχάκια» από την περιοχή.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 10

Ποιά είναι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης;


Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ ικανοποιητικά και μόνιμα.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 11


Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, την ηλικία και τον σωματότυπο, αλλά και την εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ιατρού. Μια έντονη αύξηση βάρους, θα επηρεάσει την σιλουέτα και ενδεχομένως, και την εμφάνιση των περιοχών όπου εφαρμόστηκε η λιποαναρρόφηση. Η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση βοηθούν πολύ στη διατήρηση του καλού αποτελέσματος.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 12

Ποιός είναι ο αναμενόμενος χρόνος ανάρρωσης;


Η λιποαναρρόφηση με τις σύγχρονες τεχνικές δεν απαιτεί νοσηλεία και ο χρόνος ανάρρωσης είναι μικρός. Οι ενδιαφερόμενοι επιστρέφουν σχετικά άμεσα στις καθημερινές υποχρεώσεις τους. Για 1 μήνα μετά, προτείνεται η εφαρμογή ειδικού λαστέξ, με στόχο την ταχύτερη αποκατάσταση των ιστών.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 13

Υπάρχουν κίνδυνοι σε μια λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση έχει ένα καλό ιστορικό ασφαλείας, οπότε, όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό, οι κίνδυνοι ελαχιστοποιούνται. Σε σπάνιες περιπτώσεις, έχει αναφερθεί μόλυνση στο σημείο, άνισα περιγράμματα και αποχρωματισμός του δέρματος. Μετά τη διαδικασία ενδεχομένως να υπάρξουν μώλωπες και μούδιασμα (υποχωρούν σε μερικές εβδομάδες), οίδημα (υποχωρεί περίπου σε 1 με 2 μήνες), ουλές (απαλύνονται με την πάροδο των εβδομάδων, αναλόγως με την ελαστικότητα του δέρματος), πόνος (ελέγχεται με παυσίπονα).

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το λίπος που έχει αφαιρεθεί;


…ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ το ΛΙΠΟΣ που αφαιρείται
και ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ… ΦΙΛΟ!


Το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή να φυλαχθεί για την πλήρωση («γέμισμα») άλλων περιοχών του προσώπου και του σώματος που πάσχουν από πλευράς όγκου.
Η εισαγωγή του λίπους στις λήπτριες περιοχές μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ανεξάρτητη επέμβαση, με μια σύγχρονη τεχνική αυτογενούς μεταμόσχευσης λίπους, που ονομάζεται «λιπογλυπτική» ή «lipofilling».

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 14

Πώς γίνεται η τεχνική lipofilling;


Η όλη διαδικασία συνίσταται στην εμφύτευση αυτόλογων λιποκυττάρων, τα οποία βρίσκονται στο αφαιρούμενο λίπος του ατόμου. Το λίπος που συλλέγεται με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης υψηλής ευκρίνειας, υφίσταται ειδική επεξεργασία σε δεύτερο στάδιο (φυγοκέντριση, κάθαρση, συμπύκνωση) και εν συνεχεία, επανεγχύεται (μεταμοσχεύεται) με την βοήθεια  ειδικών κανουλών (υπό τοπική αναισθησία και μέθη) στα σημεία που χρειάζεται, δημιουργώντας την αίσθηση της (λιπο)γλυπτικής σώματος (lipofilling = λιπομεταμόσχευση), διορθώνοντας τις ζώνες ατέλειας και χαρίζοντας αρμονία στο αποτέλεσμα. Ένα ποσοστό 20-30% του λίπους που μεταμοσχεύθηκε θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει για πάντα στη νέα θέση του.

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 15

… 100% φυσική και αυτόλογη τεχνική …

Πού υπερέχει η τεχνική;


Η τεχνική του lipofilling θεωρείται πολύ ασφαλής, εξαιτίας του αυτόλογου χαρακτήρα της, ο οποίος εκμηδενίζει τις πιθανότητες αλλεργικών ή άλλων αντιδράσεων του οργανισμού. Παράλληλα, ο μη-επεμβατικός χαρακτήρας της μεθόδου συμβάλλει σε μια πολύ σύντομη και ανεκτή μετεγχειρητική πορεία, με μηδαμινές ενοχλήσεις και παρενέργειες.

Τί μπορεί να πετύχει η τεχνική του lipofilling;

Η επιλογή του lipofilling γίνεται πιο συχνά για:
 • Γέμισμα ρυτίδων προσώπου (ρινοχειλική περιοχή, ρινοπαρειακοί αύλακες, ρυτίδες μετώπου και μεσόφρυου, περιοφθαλμική περιοχή «πόδι χήνας», κα).
 • Περίγραμμα προσώπου και πηγουνιού.
 • Τονισμό ζυγωματικών και χειλιών.
 • Αποκατάσταση γηρασμένου δέρματος χεριών.
 • Γλυπτική στήθους (αυξητική ή και επανορθωτική μετά από μαστεκτομή).
 • Σμίλευμα γλουτών, ατέλειες λιποδυστροφίας, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.
 • Αποκατάσταση ουλών.
Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική 16