close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
facebook
youtubeinstagram

Ρυτίδες


Μη φοβάστε τις ρυτίδες… Αντιμετωπίστε τες! Ζητήστε από τον δερματολόγο σας να χαρίσει στο πρόσωπό σας… τη χαμένη του νιότη!


Πώς δημιουργούνται οι ρυτίδες στο δέρμα;


Το δέρμα αποτελείται από την εξωτερική στοιβάδα (επιδερμίδα) και την εσωτερική στοιβάδα (χόριο), όπου βρίσκονται δύο βασικές πρωτεΐνες, το κολλαγόνο και η ελαστίνη, στοιχεία που καθορίζουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Ρυτίδων 1


Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές σχηματίζονται όταν η επιδερμίδα χάνει την ικανότητά της να διατηρεί τη σφριγηλότητα και την υγρασία της. Μέσα από τη φυσική διαδικασία της γήρανσης, μειώνεται η απαιτούμενη ποσότητα κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος και φυσικού λίπους στο δέρμα, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση των ιστών και τον σχηματισμό… ρυτίδων.

Ρυτίδων 2

Ήξερες ότι…;
…Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας
καθώς αποτελεί το 15% του σωματικού μας βάρους…!

Σε ποιά σημεία συναντάμε πιο συχνά ρυτίδες;


Οι περιοχές στις οποίες συνήθως δημιουργούνται ρυτίδες είναι το πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα μέτωπο, μεσόφρυο, περιοφθαλμική περιοχή (πόδι χήνας), μύτη και στόμα (ρινοπαρειακές, ρινοχειλικές, ρυτίδες «καπνιστή», γραμμές «μαριονέτας), ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι βραχίονες και τα χέρια.

Ρυτίδων 3

Ποιά είναι τα είδη των ρυτίδων;

ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ
(δυναμικές ρυτίδες)
ΣΤΑΤΙΚΕΣ
(ρυτίδες ηρεμίας)
Είναι παροδικές ρυτίδες, που δημιουργούνται εξαιτίας των συσπάσεων που κάνουν οι μύες όταν εκφραζόμαστε (χαμόγελο, συνοφρύωμα κλπ).
Είναι μόνιμες ρυτίδες, που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου και δεν εξαρτώνται από την εκφραστικότητα του προσώπου μας.

Συνήθως, και οι δυναμικές ρυτίδες στον χρόνο γίνονται στατικές.
 

Σε ποιές ηλικίες εμφανίζονται οι ρυτίδες;


Η παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό αρχίζει να επιβραδύνεται από την ηλικία περίπου των 20 ετών, οπότε και ξεκινάει η φυσιολογική γήρανση του δέρματος.

Ρυτίδων 4


Ωστόσο, πρώτες εμφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης και από το τέλος της δεκαετίας και μετά, συνήθως, ξεκινούν και να εμφανίζονται σταδιακά και οι στατικές ρυτίδες.

Ρυτίδων 5

Ήξερες ότι…;
Κάθε 24 ώρες, το δέρμα μας αποβάλλει ένα στρώμα νεκρών κυττάρων…
Κάθε 28 μέρες, ανανεώνεται…

Ποιές αιτίες συνήθως προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων;


Εκτός από τη φυσική διαδικασία του γήρατος και την έντονη εκφραστικότητα του προσώπου (υπερτονικότητα), σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι εξής παράγοντες:
 1. Υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV), καθώς διασπά τους συνδετικούς ιστούς (ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης) και το δέρμα χάνει (ακόμη πιο νωρίς) τη δύναμη και την ευελιξία του. Θεωρείται κορυφαίος παράγοντας, καθώς η βλάβη ξεκινά κατά μεγάλο ποσοστό από την παιδική ηλικία, ενώ τα αποτελέσματά της εμφανίζονται στην ενήλικη ζωή.
 2. Ορμονικοί λόγοι, καθώς κυρίως οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χάνουν πολύ μεγάλο ποσοστό του κολλαγόνου εξαιτίας των αλλαγών που συντελούνται στα επίπεδα ορμονών.
 3. Περιβαλλοντολογικοί λόγοι (ρύπανση και τοξίνες ατμόσφαιρας).
 4. Αυξομειώσεις σωματικού βάρους.
 5. Κάπνισμα, καθώς φέρει επιπτώσεις και στην ποιότητα του δέρματος. Θεωρείται, επίσης, κορυφαίος παράγοντας, διότι αυξάνει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών, ενώ μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου και βιταμίνης C, αλλά και διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία.
Ρυτίδων 6

Μελέτες!
Η πρώτη τεκμηρίωση που συνέδεε το κάπνισμα με την εμφάνιση ρυτίδων έγινε στις αρχές του 1970 (ref. Annals of Internal Medicine). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ρυτίδες ήταν πιο εμφανείς σε καπνιστές και των δύο φύλων και μάλιστα από πολύ νωρίς ηλικιακά. Θα λέγαμε ότι, ένας καπνιστής στην ηλικία των 40 μπορεί να εμφανίζει όσες ρυτίδες έχει ένας μη - καπνιστής στα 60 του …!

Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε τις ρυτίδες;


Στη σύγχρονη Αισθητική Δερματολογία, υπάρχει μια πληθώρα μη – επεμβατικών θεραπειών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των ρυτίδων. Οι πιο ενδεδειγμένες (μεμονωμένα ή και συνδυαστικά) είναι οι εξής:

Ρυτίδων 7
 • Θεραπεία με GentleYAG LASER της Candela

  Μη – επεμβατική και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, ενδείκνυται ιδιαίτερα για τις ρυτίδες προσώπου (lunch time treatment), ενεργοποιεί ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου.
   
 • Θεραπεία με Pulsed Dye LASER / V-Beam Perfecta της Candela

  Μη – επεμβατική και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, ενδείκνυται ιδιαίτερα για λεπτές επιφανειακές ρυτίδες και τη βελτίωση της γενικής εικόνας και ελαστικότητας του δέρματος.
   
 • Θεραπεία με LASER CO2 Fractional

  Μη - επεμβατικό κλασματικό LASER διοξειδίου του άνθρακα, πολύ αποτελεσματικό, ενδείκνυται ιδιαίτερα για βαθύτερες ρυτίδες με επιλεκτική θεραπεία και πολύ γρήγορη ανάρρωση δέρματος.
   
 • Θεραπεία με Υδροξυαπάτιτιτη (Radiesse)

  Ενέσιμο εμφύτευμα αύξησης όγκου, εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.
   
 • Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

  Ενέσιμη θεραπεία. Προϊόν βιοτεχνολογίας, που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, βασιζόμενο στο φυσικό συστατικό του δέρματος (φυσικό υαλουρονικό οξύ).
   
 • Θεραπεία με Botox - Dysport

  Ενέσιμη θεραπεία. Κορυφαία επιλογή παγκοσμίως για τις δυναμικές ρυτίδες (έκφρασης).
   
 • Θεραπεία με Πολυγαλακτικό Οξύ (Sculptra)

  Ενέσιμη θεραπεία. Στόχος η διέγερση των αναπλαστικών μηχανισμών του δέρματος.
   
 • Θεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες (PRP - Platelet Rich Plasma)

  Χρήση αυτόλογων κυττάρων από το πλάσμα του αίματος, με σκοπό την αναγέννηση των ιστών.
   
 • Lipofilling

  Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους για την συμπλήρωση και αποκατάσταση των ατροφικών ιστών, προσφέροντας αποτελέσματα φυσικού lifting.
   
 • Μεσοθεραπεία με Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία και Υαλουρονικό Οξύ

  Χορήγηση «εν τω βάθει» του δέρματος των συστατικών εκείνων που έχει ανάγκη για την αναζωογόνησή του.
   
 • Θεραπεία με Endermolift - LPG

  Η 100% φυσική λύση αντιγήρανσης, για βαθιά πύκνωση του δέρματος μέσω ενεργοποίησης του κολλαγόνου.