close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Lifting με Νήματα (Thread Lift)


… επαναστατική θεραπεία που χαρίζει νεότητα, χωρίς νυστέρι!


Τί είναι το lifting με νήματα; 

Η θεραπεία του lifting με νήματα αποτελεί μια νέα, επαναστατική μέθοδο που χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα lifting, με χρήση 100% βιο-απορροφήσιμων νημάτων. Τα νήματα διασπώνται πλήρως μετά από λίγους μήνες.

Lifting με Νήματα 1

… η θεραπεία βασίζεται στις αρχές της παραδοσιακής φιλοσοφίας ανόρθωσης με νήματα στη δυτική ιατρική, καθώς και σε ανατολίτικες θεραπείες βελονισμού για τον έλεγχο και τη βελτίωση της διέγερσης των ιστών και της σύσπασης των μυών…

Γιατί να επιλέξω το lifting με απορροφήσιμα νήματα;

Τα απορροφήσιμα αγγειοχειρουργικά νήματα είναι φτιαγμένα από πολυπροπυλένιο, υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στην αισθητική χειρουργική παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, παράγονται στη Ν. Κορέα ακολουθώντας πιστά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και έχουν έγκριση από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων).

Lifting με Νήματα 2

Η βασική διαφορά με παλαιότερες μεθόδους είναι ότι…
τα νήματα εξαφανίζονται πλήρως σε περίπου 8-10 μήνες από την πρώτη εφαρμογή τους, ενώ παράλληλα ο οργανισμός τα έχει ήδη αντικαταστήσει με… ίνες κολλαγόνου!
 
Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων μας δίνει την ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στον ιστό, καθώς και την ευελιξία να επιλέγουμε αυτή τη θεραπεία… όσο συχνά θέλουμε!

Ποιοί τύποι νημάτων χρησιμοποιούνται;


ΜΕΘΟΔΟΙ LIFTING με ΝΗΜΑΤΑ


Στις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται ανήκουν η Silhouette-soft και τα λεπτά απορροφήσιμα νήματα PDO. Πρόκειται για δύο πολύ λιγότερο επεμβατικές μεθόδους ανόρθωσης και σύσφιξης του δέρματος, σε σχέση με το παρελθόν, οι οποίες αντικαθιστούν πλέον τις παλαιότερες εφαρμογές μη-απορροφήσιμων νημάτων.
 • Στόχος είναι, είτε η δημιουργία υποδόριου πλέγματος (θεραπεία PDO), είτε η στήριξη με μικρούς κώνους (θεραπεία Silhouette-soft) τα οποία και θα προσφέρουν την επιθυμητή σύσφιξη και ανόρθωση, καθώς και την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος.
… η ανόρθωση προσώπου με νήματα αποτελεί
την λιγότερο επιθετική θεραπεία ανανέωσης! …

 
Α.   Νήματα Ανάρτησης (Silhouette soft)
Η πρωτοποριακή αυτή θεραπεία περιλαμβάνει την τοποθέτηση 4-6 νημάτων, τα οποία φέρουν στην επιφάνειά τους μικρούς κώνους από βιοσυμβατό και βιοδιασπώμενο πολυγαλακτικό οξύ για τη διέγερση των ινοβλαστών και την παραγωγή του κολλαγόνου. Με τη σωστή τοποθέτηση από έμπειρο ιατρό, οι επιμήκεις κώνοι εισχωρούν και καθηλώνονται βαθιά στο υποδόριο, ενισχύοντας την έλξη («τράβηγμα») του δέρματος και διορθώνοντας την χαλάρωση.

Lifting με Νήματα 3
 • ΣΗΜΕΙΑ: αποκαθιστά την πτώση του δέρματος, την ανόρθωση και την αποκατάσταση του όγκου στο πρόσωπο [παρειές, ζυγωματικά, γραμμή χειλιών, φρύδια (brow lift), διπλοσάγονο (double chin), περίγραμμα προσώπου], αλλά και τον λαιμό.

  Lifting με Νήματα 4

   
 • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Γίνεται με απλή και γρήγορη τεχνική στο ιατρείο (διάρκεια 30’-45’), ανώδυνη (με τοπική αναισθησία) και με άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες (γι αυτό και ονομάζεται και non-surgical Lunch Time Face lift), χωρίς τομές και μετεγχειρητικές επιπλοκές
 • ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Αυτός ο τύπος νημάτων έχει ένδειξη σε ασθενείς με βαρύτερα μαλακά μόρια, περισσότερο λίπος και σκληρότερο δέρμα.

  Lifting με Νήματα 5  Lifting με Νήματα 6

   
Β.   Νήματα Πλήρωσης (PDO Lifting Threads) 
Η εξαιρετική θεραπεία πλήρωσης με PDO νήματα περιλαμβάνει την επιλογή από μια σειρά διαφορετικών ειδών λεπτών νημάτων από πολυπροπυλένιο (πολυδυοξανόνη). Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και το σημείο θεραπείας, τοποθετούνται υποδόρια 30-50 νήματα στην περιοχή (διατεταγμένα σε πλέγμα).


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ PDO Lifting Threads

 • PDO μονόκλωνα (monofilament threads) δημιουργούν ένα ενισχυμένο υποστηρικτικό εσωτερικό  πλέγμα στους ιστούς του δέρματος, με στόχο την ανόρθωση και την καταπολέμηση της χαλάρωσης
 • PDO σπειροειδή (screw threads) δημιουργούν ένα ακόμη ισχυρότερο πλέγμα, για πιο έντονη ανόρθωση και σύσφιξη
 • PDO αγκιστροειδή (cog threads) νήματα με τη μορφή οδοντωτών αγκίστρων, τα οποία σταθεροποιούνται στην περιοχή της φαβορίτας - ωτός, για άμεση έλξη του δέρματος στο χόριο προς την επιθυμητή κατεύθυνση και στόχο την καταπολέμηση έντονης χαλάρωσης

  Lifting με Νήματα 7


  --ΣΗΜΕΙΑ: πρόσωπο (περίγραμμα, παρειές, φρύδια, ρινοπαρειακοί αύλακες, ρυτίδες μετώπου, μεσόφρυο, «πόδι της χήνας», σημάδια ακμής, γραμμή γνάθου, περιοφθαλμική περιοχή), λαιμός, ντεκολτέ, βραχίονες, γλουτοί, γόνατα, μηροί, κοιλιά, στήθος

  --ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: γίνεται στο ιατρείο (διάρκεια 30’-45’), με χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας. Ειδικά σχεδιασμένες λεπτές, κοίλες και εύκαμπτες βελόνες (οδηγοί) εισάγουν τα νήματα στο δέρμα μέσω του αυλού τους, ενώ στη συνέχεια, αφαιρούνται. Ο τραυματισμός από την ένθεση των νημάτων προκαλεί τη διέγερση του δέρματος, με αποτέλεσμα την έναρξη της επουλωτικής διαδικασίας γύρω από το πλέγμα και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση, χωρίς παρενέργειες, τομές και μετεγχειρητικές επιπλοκές.

  Lifting με Νήματα 8


  --ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: πολύ καλή εναλλακτική για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, μετά από απότομη απώλεια βάρους, μετά από εγκυμοσύνη, με μικρή ή μέτρια χαλάρωση, με φωτογηρασμένο ή λεπτό δέρμα, καθώς και για άτομα που δεν επιθυμούν χειρουργικές τεχνικές lifting.
… το πλεονέκτημα του lifting με PDO είναι η δυνατότητα που δίνει
να παρέμβουμε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία
και σε 1 μόνο συνεδρία …

Ποιά είναι τα αποτελέσματα που θα δω;


Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Οι ινοβλάστες ενεργοποιούνται για παραγωγή ελαστίνης και έχουμε κολλαγονογένεση - αγγειογένεση, διέγερση κυκλοφορίας αίματος και σύσφιξη πόρων.

Α). Στο πρόσωπο, έχουμε:
 • Διόρθωση ρυτίδων και πτυχών (περιμετρικά του ματιού, περιμετρικά του στόματος).
 • Τόνωση σχήματος προσώπου (ζυγωματικά, γνάθος).
 • Lift φρυδιών.
 • Ανόρθωση χειλιών.
Lifting με Νήματα 9


Β). Στο σώμα, έχουμε:
 • Σύσφιξη λαιμού.
 • Σύσφιξη εσωτερικού μηρών και γόνατος.
 • Διόρθωση χαλάρωσης (μπράτσα, κοιλιά).
 • Ανόρθωση γλουτών.
Lifting με Νήματα 10

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;


Τα πρώτα αποτελέσματα (20-30% του τελικού) είναι άμεσα ορατά, μετά κιόλας την πρώτη συνεδρία. Έπειτα από την εισαγωγή των νημάτων, δημιουργείται ένα φυσικό πλέγμα από ελαστικές και κολλαγόνες ίνες (foreign body reaction). Το αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται μακροπρόθεσμα (πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε περίπου 3 μήνες αργότερα), ενώ το επιθυμητό αποτέλεσμα θα διαρκέσει περίπου 12 με 18 μήνες. Στην περίπτωση της θεραπείας με αγκιστροειδή νήματα (cog threads), έχουμε αποτέλεσμα διάρκειας… έως και 3 χρόνια! Στη συνέχεια, εξατομικευμένα και αναλόγως των αναγκών της επιδερμίδας, μπορεί να συνίσταται επαναληπτική θεραπεία.

Lifting με Νήματα 11


Lifting με Νήματα 12

Υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές;

Πριν την έναρξη της θεραπείας, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει το δέρμα μας και τον οργανισμό μας κατά τις συμβουλές του ιατρού, κάτι που θα βοηθήσει και στην ομαλή υποδοχή των νημάτων. Ενδεχομένως, αμέσως μετά τη συνεδρία να παρουσιαστεί ένας ελαφρύς ερεθισμός ή εκχυμώσεις, που όμως υποχωρούν φυσιολογικά εντός ολίγων ημερών. Μπορούμε να εφαρμόσουμε πάγο (ψύξη) στο σημείο, για άμεση ανακούφιση και αποφυγή συμπτωμάτων. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχουν ουλές, ούτε επικίνδυνες οργανικές αντιδράσεις στις θεραπείες, λόγω της βιοσυμβατότητας των υλικών.

Μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες;


Ναι, η μέθοδος lifting με νήματα μπορεί να γίνει σε συνδυαστικό πρωτόκολλο και με ενέσιμες θεραπείες (μεσοθεραπεία, botox-dysport, υαλουρονικό οξύ κτλ.) ή ακόμη και με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Lifting με Νήματα 13

Ποιά είναι τα κορυφαία πλεονεκτήματα των θεραπειών με νήματα;


Οι θεραπείες θεωρούνται επαναστατικές, καθώς:
 • Είναι ελάχιστα επεμβατικές και ανώδυνες.
 • Είναι γρήγορες, εύκολες και απόλυτα ασφαλείς.
 • Δεν αφήνουν ουλές και σημάδια.
 • Το αποτέλεσμα είναι αξιόπιστο και με διάρκεια.
 • Μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη διάρκεια του χρόνου (ακόμη και τους θερινούς μήνες).
 • Μπορούν να τοποθετηθούν νήματα παράλληλα και σε πρόσωπο και σε σώμα.
 • Έχουν σύντομο χρόνο αποθεραπείας.
 • Δίνουν άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Έχουν χαμηλό κόστος συγκριτικά με το αποτέλεσμα.