close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος


Υπάρχει λύση… άμεση, γρήγορη, ανώδυνη και χωρίς νυστέρι!


Τί είναι η αποκατάσταση χαλάρωσης του δέρματος;


Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα προοδευτικά αποδιοργανώνεται, χάνει την ελαστικότητα, την τονικότητα και την σφριγηλότητά του. Η χαλάρωση και «πτώση» του δέρματος είναι αποτέλεσμα υποχώρησης του πλέγματος των βασικών δομών που υποστηρίζουν την επιδερμίδα, εξαιτίας της εκφύλισης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 1


Η υγρασία της επιδερμίδας μειώνεται, ενώ επιβραδύνεται η κυτταρική ανανέωση. Οι ινοβλάστες που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται και υπολειτουργούν, συντελώντας στη ρήξη της συνοχής του δέρματος. Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, δείχνει κουρασμένη και γερασμένη, ενώ εμφανίζονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Σχηματικά, η γραμμή μεταξύ της επιδερμίδας και χορίου γίνεται προβληματική, δυσχεραίνοντας την αλληλεπίδραση των στοιβάδων του δέρματος.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 2

Ήξερες ότι…;
…σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το 53% των γυναικών φαίνεται να ανησυχεί για μελλοντική απώλεια ελαστικότητας του δέρματός τους από την περίοδο ακόμη της εφηβείας! Στις γυναίκες γύρω στα 50, το ποσοστό φτάνει και το 80%…

Πού οφείλεται η χαλάρωση του δέρματός μας;


Η χαλαρωτική τάση του δέρματος συνήθως εμφανίζεται γύρω στα 40, αν και εντοπίζεται πλέον και σε μικρότερες ηλικίες, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.
 1. Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας ενεργοποιώντας τον νόμο της βαρύτητας.
 2. Η χρόνια έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία (ή/και το solarium). Οι υπεριώδεις ακτίνες UV καταστρέφουν τα επιδερμικά κύτταρα, ενώ παράλληλα αλλοιώνουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

  Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 3

   
 3. Οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Μια απότομη αύξηση ή μείωση στο βάρος του ατόμου (ορμονικοί λόγοι, εγκυμοσύνη, επεμβάσεις παχυσαρκίας) δεν αφήνει στο δέρμα τον κατάλληλο χρόνο να προσαρμοστεί και να συγκρατήσει λειτουργικά τους ιστούς.
 4. Το κάπνισμα. Αποτελεί βασικό παράγοντα που συντελεί στην αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και την μείωση της σφριγηλότητάς του.
 5. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής (κακές διατροφικές συνήθειες, αλκοόλ, αφυδάτωση, στρες, κακός νυκτερινός ύπνος, μειωμένη δραστηριότητα, ατμοσφαιρική ρύπανση, χρήση προϊόντων περιποίησης με υψηλή περιεκτικότητα σε χημικά συστατικά, κ.α.)

Ποιές είναι οι διαφορετικές μορφές εμφάνισης της χαλάρωσης του δέρματος;


Η εμφάνιση της χαλάρωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο, γεγονός που οφείλεται σε κατασκευαστικά και γονιδιακά αίτια. Οι αλλαγές που συντελούνται επηρεάζουν τόσο την επιφάνεια της επιδερμίδας, όσο και τις βαθύτερες στοιβάδες της. Το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του, τα χαρακτηριστικά αλλοιώνονται, οι μύες ατονούν, ενώ παρατηρείται και μετατόπιση λίπους, εξαιτίας της βαρύτητας.

Η εικόνα της χαλάρωσης αποδίδεται με τη μορφή ενός νοητού τρίγωνου, το οποίο καλύπτει την περιοχή από τα μάγουλα μέχρι τη γνάθο.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 4


Σε νεαρές ηλικίες έχει σχήμα V (ανεστραμμένο ισοσκελές), ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες φαίνονται ότι αντιστρέφεται, με τη βάση του να ακουμπά στη πηγούνι.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 5


Τα πρόσωπα με σχήμα λεπτό και οβάλ τείνουν να «βαθουλώνουν» (πτυχώσεις), ενώ τα πρόσωπα με περισσότερο ουδέτερο και στρογγυλό σχήμα τείνουν να «κρεμούν» (σακούλες, διπλοσάγονο).

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 6


Βέβαια, η χαλάρωση μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα σημεία του σώματος, εκτός από το πρόσωπο (σαγόνι, μάγουλα, βλέφαρα, κ.α.), όπως οι βραχίονες, το στήθος, η κοιλιά και οι γλουτοί.

Θέλω να διορθώσω τη χαλάρωση στο δέρμα μου. Μπορώ;


Ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους, όμως, με την έγκαιρη και συστηματική φροντίδα από τον δερματολόγο μπορούμε να πετύχουμε πολύ αξιόλογα αποτελέσματα.

Ολοένα και περισσότεροι σήμερα καταφεύγουν στις σύγχρονες λύσεις των μη-επεμβατικών θεραπειών, οι οποίες, μεμονωμένα ή και συνδυαστικά μεταξύ τους, μπορούν να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της εμφάνισης και την επιβράδυνση της χαλάρωσης.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 7


Κύριος στόχος των θεραπευτικών αγωγών και μεθόδων κατά της χαλάρωσης είναι η αντιγήρανση. Οι άξονες στόχευσης είναι η ενυδάτωση του δέρματος (με ενυδατικές δερματολογικές κρέμες και θεραπείες ενυδάτωσης), η ανάπλαση του δέρματος μέσω διέγερσης των ινοβλαστών για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (π.χ. με LASER Nd:YAG, RF Ραδιοσυχνότητες, LPG Endermologie, Νήματα, Μεσοθεραπεία, Cocoon Medical κ.α.), και η καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών με την αντι-οξείδωση (με αντιοξειδωτικές ουσίες, π.χ. βιταμίνες C, A και Ε, φλαβονοειδή κ.α.)

Ήξερες ότι…;
…η αναδόμηση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης θεωρούνται
ως οι κύριοι παράγοντες της νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας…

Αποκατάσταση χαλάρωσης δέρματος με Nd:YAG LASER


Η μέθοδος θεραπείας με LASER Nd:ΥAG αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική (πιστοποιημένη από τον FDA) που εφαρμόζεται επιτυχώς και για την αποκατάσταση της χαλάρωσης μέτριου βαθμού.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 8


Το ειδικευμένο μη-επεμβατικό LASER αντιγήρανσης εκπέμπει ακτίνα υψηλής έντασης φωτός και συγκεκριμένου μήκους κύματος, με σκοπό η ενέργεια να διαπεράσει την επιδερμίδα κατευθείαν προς συγκεκριμένο στόχο, όπως τους ινοβλάστες για νεοκολλαγονογένεση και άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 9


Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας και όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες, πόνο ή κίνδυνο ατροφίας. Ο ανώδυνος χαρακτήρας της τεχνικής έγκειται στον ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης (DCD) που προστατεύει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας από την ενέργεια του LASER.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 20’-60’, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, με σύντομο χρόνο αποθεραπείας. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να φθάσει τους 12-18 μήνες, γεγονός που εξαρτάται από τις εξατομικευμένες ενδείξεις του ασθενούς.

Αποκατάσταση χαλάρωσης δέρματος με ραδιοσυχνότητες (RF)


Η μέθοδος θεραπείας με ραδιοσυχνότητες (RF) αποτελεί μια αξιόπιστη, μη-επεμβατική τεχνική σύσφιξης και ανάπλασης του δέρματος (πιστοποιημένη από τον FDA).

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 10


Η τεχνική βασίζεται στην επιλεκτική χρήση τριών διαφορετικών τύπων ηλεκτρομαγνητικών παλμών (μονοπολική ραδιοσυχνότητα, διπολική ραδιοσυχνότητα, παραλλαγές με εναλλασσόμενους πόλους) που εφαρμόζονται εξατομικευμένα σε πρόσωπο και σώμα, ανάλογα με τις ενδείξεις του δέρματος και την ένταση της χαλάρωσης.

Η δράση τους έγκειται στη σύσπαση των ινών στον λιπώδη ιστό και τη θέρμανση των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος, με στόχο την ενεργοποίηση των ινοβλαστών στο χόριο, τη γένεση κολλαγόνου, αλλά και την ευθυγράμμιση των ελαστικών ινών.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 11


Η κάθε συνεδρία διαρκεί 20’-60’, ενώ η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, με σύντομο χρόνο αποθεραπείας και χωρίς παρενέργειες. Απαιτούνται 4-12 συνεδρίες για το σώμα και 4-8 συνεδρίες για το πρόσωπο, σε μεσοδιαστήματα 7-10 ημερών. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ βελτιώνονται συνεχώς και στο επόμενο διάστημα.

Αποκατάσταση χαλάρωσης δέρματος με LPG Endermologie


Η μέθοδος θεραπείας Endermologie του γαλλικού οίκου LPG (πιστοποιημένη από τον FDA) αποτελεί μια άκρως διαδεδομένη, μη-επεμβατική τεχνική κατά της επιδερμικής χαλάρωσης, της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 12


Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη δράση του ιατρικού μηχανήματος εξελιγμένης τεχνολογίας περιλαμβάνει ειδική κεφαλή δύο κυλίνδρων, οι οποίοι κινούνται προς 3 κατευθύνσεις (Roll' Up- Roll' In και Roll'Out) και προκαλούν ταυτόχρονη συμπίεση και αναρρόφηση στην περιοχή εφαρμογής, διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, μειώνοντας τον όγκο των λιποκυττάρων, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος. Οι αισθητήρες τροποποιούν την κίνηση των κυλίνδρων ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής και την ένταση της χαλάρωσης.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 13


Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 40’, είναι ανώδυνη, με σύντομο χρόνο αποθεραπείας και άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, χωρίς παρενέργειες. Κατά τη συνεδρία, θα χρειαστεί να φορεθεί ένα ειδικό κορμάκι εφαρμογής προς διευκόλυνση της κίνησης των κυλίνδρων. Απαιτούνται 14-18 συνεδρίες, σε μεσοδιαστήματα περίπου 7 ημερών. Το αποτέλεσμα έχει διάρκεια, ενώ με επαναληπτικές συνεδρίες ανά τρίμηνο μπορεί να εδραιωθεί.

Αποκατάσταση χαλάρωσης δέρματος με Νήματα (Cog, PDO, Aptos, PLLA, Silouette) 


Η μέθοδος θεραπείας με νήματα  αποτελεί μια σύγχρονη και ασφαλή τεχνική (πιστοποιημένη από τον FDA) σύσφιξης προσώπου (περιοφθαλμική περιοχή, μάγουλα, γνάθος, κ.α.), αλλά και σώματος (λαιμός, γλουτοί, μηροί, βραχίονες, κοιλιά).

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 14


Η τεχνική στοχεύει στην ανόρθωση του δέρματος με την εισαγωγή και τοποθέτηση ειδικών, εγκεκριμένων αγγειοχειρουργικών 100% βιο-απορροφήσιμων νημάτων (διασπώνται πλήρως σε 6-8 μήνες), τα οποία επανατοποθετούν τον μαλακό ιστό στην αρχική του θέση, αλλά και δημιουργούν ένα υποστηρικτικό πλέγμα για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 15


Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30’-40’ και είναι ανώδυνη (γίνεται με τοπική αναισθησία). Εφαρμόζεται σε δέρματα με μικρή ή μέτρια χαλάρωση. Δεν υπάρχουν τομές ή ουλές, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη συνεδρία (σε ποσοστό 20-30%), ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί σε περίπου 3 μήνες και θα διατηρηθεί για περίπου 12-18 μήνες.

Αποκατάσταση χαλάρωσης δέρματος με Μεσοθεραπεία


A. Μεσοθεραπεία (Ετερόλογη) με ενέσιμη έγχυση ουσιών
Η κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία στοχεύει στον εμπλουτισμό του μεσοδέρματος (χόριο, όπου γίνεται η φυσική παραγωγή των δομικών πρωτεϊνών του δέρματος) με συστατικά, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα, ένζυμα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία κ.α., καθώς και λιποδιαλυτικές - συσφιγκτικές ουσίες, προωθώντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και την ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30’ και είναι ασφαλής και ανώδυνη. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και με διάρκεια.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 16


B. Μεσοθεραπεία (Αυτόλογη) με PRP (Platelet Rich Plasma)
Μια σύγχρονη τεχνική μεσοθεραπείας είναι με την αξιοποίηση των αυξητικών παραγόντων (πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, που παράγουν τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια του ίδιου του οργανισμού μας), μετά από ειδική επεξεργασία. Το εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) εγχύεται ενέσιμα στην περιοχή που χρειάζεται ανάπλαση. Σημαντικό στοιχείο ότι ο αυτόλογος χαρακτήρας της τεχνικής δεν ενέχει κίνδυνο αλλεργικής ή ανοσολογικής αντίδρασης.

C. Μεσοθεραπεία με Dermapen (τεχνική Microneedling)
Η νέα μορφή μεσοθεραπείας σε πρόσωπο και σώμα γίνεται με χρήση τεχνικών διαδερμίας, βασισμένες στην τεχνική Microneedling (Dermapen). Οι μηχανισμοί στοχεύουν την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, μέσω της δημιουργίας οπών στο δέρμα, κάθετα με ταχύτητα και βάθος (από 0,15mm έως 2,5mm). Η διαδικασία προκαλεί πολλαπλούς νυγμούς ανά δευτερόλεπτο και σχεδόν ανά χιλιοστό δέρματος, ώστε να εισχωρήσουν τα προϊόντα θεραπείας (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, αντιγηραντικές ουσίες και άλλοι αναπλαστικοί και συσφικτικοί παράγοντες) και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, η σύσφιξη και η ενυδάτωση του δέρματος.

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 17


Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30’ και είναι ασφαλής και ανώδυνη. Απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, σε μεσοδιαστήματα 7-14 ημερών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και με διάρκεια. Κάθε τρίμηνο μπορούν να γίνονται θεραπείες συντήρησης.

Αποκατάσταση χαλάρωσης δέρματος με Cocoon Medical


Ο συνδυασμός των δύο διαφορετικών και κορυφαίων τεχνολογιών του COCOON MEDICAL, των ραδιοσυχνοτήτων (Radiofrequency, RF) με τους υπέρηχους ή, αλλιώς, σπηλαίωση (cavitation), σε μία μόνο συσκευή, αναδιαμορφώνουν ΑΝΩΔΥΝΑ τα επίμαχα σημεία χαλάρωσης του σώματος, προσφέροντας ένα περισσότερο ομαλό περίγραμμα, χωρίς ατέλειες!

Οι ραδιοσυχνότητες (RF) στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, καθώς διεγείρουν τη νεοκολλαγονογένεση από τους ινοβλάστες και την παραγωγή ελαστίνης, μέσω ανεκτής και ελεγχόμενης διάχυσης θερμότητας στον λιπώδη ιστό και τους ιστούς-στόχο του δέρματος. Η σπηλαίωση (cavitation) αναφέρεται στη μη αναστρέψιμη καταστροφή των λιποκυττάρων και τη ρευστοποίηση του λίπους, μέσω ειδικού υπέρηχου χαμηλής συχνότητας. Ως αποτέλεσμα της συνδυαστικής θεραπείας έρχεται η σύσφιξη δέρματος (χέρια, κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατο).

Αποκατάσταση Χαλάρωσης Δέρματος 18

Η συνεδρία διαρκεί 20'-60', ανάλογα την περίπτωση. Ο απαιτούμενος αριθμός των συνεδριών ορίζεται με βάση εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας, προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες (ένταση και έκταση προβλήματος, προσδοκίες, τρόπος ζωής). Συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 6 και 12, οι οποίες πραγματοποιούνται σε μεσοδιαστήματα 10-15 ημερών. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο δέρματος και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, μπορεί να ακολουθηθεί ένα σχήμα επαναλαμβανόμενων συνεδριών, για συντήρηση αποτελέσματος.