close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Αποκατάσταση Χαλινού με LASER


Ανώδυνη θεραπεία βραχέως χαλινού… με LASER…


Τί είναι ο χαλινός του πέους;


Χαλινός (πετσάκι) ονομάζεται η επιμήκης βλεννογόνια δερματική πτυχή (λεπτή μεμβράνη), η οποία συνδέει τη βάλανο (κεφαλή) του πέους με το κυρίως σώμα του και βρίσκεται στην κάτω επιφάνειά του.

Αποκατάσταση Χαλινού με LASER 1


Ο χαλινός, φυσιολογικά, έχει το απαιτούμενο μέγεθος και ελαστικότητα, ώστε να βοηθά στην:
 1. Ομαλή και πλήρη επιμήκυνση και διόγκωση του πέους στη στύση.
 2. Έλξη της ακροποσθίας προς κάλυψη της βαλάνου κατά τη χαλάρωση.

Πότε υπάρχει πρόβλημα;

Αν ο χαλινός είναι εκ γενετής κοντός (βραχύς) ή προέκυψε εξαιτίας φλεγμονών ή τυχόν μικροτραυματισμών στη σεξουαλική επαφή, δεν παρουσιάζει την ελαστικότητα και διατασιμότητα που χρειάζεται. Σε αυτήν την περίπτωση, έχουμε
 • ενόχληση,
 • πόνο,
 • μικρές εκχυμώσεις,
 • μείωση σεξουαλικής απόλαυσης,
 • επώδυνη σεξουαλική επαφή,
 • ατελή σκλήρυνση του πέους κατά τη στύση,
 • λοιμώξεις και βαλανοποσθίτιδες,
 • έλξη βαλάνου προς τα κάτω,
 • μερική ή ολική ρήξη με αιμορραγία,
 • ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε φίμωση.
Σε περίπτωση στύσης με βραχύ χαλινό, το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο τείνει να επανέρχεται για να την καλύψει - και μάλιστα, με αρκετή δυσχέρεια από την παράλληλη αυξημένη τάση μεταξύ βαλάνου και ακροποσθίας.

Αποκατάσταση Χαλινού με LASER 2


Ακόμη, ενδεχομένως το πέος να εμφανίσει γωνιώδη κάμψη, με τον βραχύ χαλινό να έλκει τη βάλανο, το πέος να μην ευθυγραμμίζεται και να φαίνεται ακόμη και μικρότερο σε μέγεθος.

Αποκατάσταση Χαλινού με LASER 3

… επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι η πάθηση αφορά το 5-7% των ανδρών …
 
Η άβολη αυτή κατάσταση δυσχεραίνει την καθημερινότητα, αλλά και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του άνδρα, καθώς τα συμπτώματα τείνουν να μην υποχωρούν άμεσα και εύκολα. Ο βραχύς χαλινός μπορεί να μην δημιουργήσει αμέσως πρόβλημα, διότι συχνά δεν γίνεται αντιληπτός μέχρι την περίοδο της έναρξης της σεξουαλικής δραστηριότητας του άνδρα. Πρώτες ενοχλητικές ενδείξεις μπορεί να είναι εμφανείς κατά την προσπάθεια εφαρμογής προφυλακτικού.

Ήξερες ότι…;
… σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων ετών, η ύπαρξη βραχέως χαλινού συνδέεται αιτιολογικά με την πρόωρη εκσπερμάτιση, με την ανάπτυξη κονδυλωμάτων και με την υπερευαισθησία της περιοχής κατά την σεξουαλική επαφή, ακόμη και στο πιο απλό άγγιγμα του πέους …

Τί είναι η ρήξη χαλινού;


Το πρόβλημα βραχέως χαλινού συνοδεύεται συχνά από τραυματισμό του μορίου κατά την σεξουαλική επαφή, με μικρορρήξεις και εκδορές, οι οποίες οδηγούν σε περαιτέρω ανάπτυξη ουλώδους ιστού στην περιοχή και κατά συνέπεια, σε σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης. Αν δεν θεραπευτεί το πρόβλημα, υπάρχει κίνδυνος ο χαλινός να οδηγηθεί στην πολύ οδυνηρή κατάσταση της μερικής ή ολικής ρήξης (σκίσιμο) κατά τη σεξουαλική επαφή.

Αποκατάσταση Χαλινού με LASER 4


Είναι η ίδια πάθηση με τη φίμωση;

Όχι. Αν και μπορεί να οδηγήσει σε φίμωση ή να συνυπάρχει, αναφερόμαστε σε δύο διαφορετικές παθήσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να συγχέονται. Κατά τη φίμωση, το δέρμα της ακροποσθίας είναι στενό, με αποτέλεσμα η αποκάλυψη της βαλάνου να είναι αδύνατη. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται διαφορετική θεραπευτική αντιμετώπιση που ονομάζεται πλαστική ακροποσθίας – περιτομή.

Ποιά είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση;


Οι θεραπευτικές επιλογές αναστροφής του προβλήματος περιλαμβάνουν:
 1. τη χειρουργική αποκοπή του χαλινού,
 2. τον καυτηριασμό του χαλινού με μονοπολική ή διπολική διαθερμία και
 3. την πλέον σύγχρονη και ενδεδειγμένη μέθοδο της εκτομής του χαλινού μέσω εξάχνωσης με LASER CO2 (αφαίρεσης με εξαέρωση).

ΣΤΟΧΟΣ ΕΞΑΧΝΩΣΗΣ ΧΑΛΙΝΟΥ ΜΕ LASER CO2:

Στόχος της θεραπείας είναι η εξάχνωση του βραχέως χαλινού με LASER CO2, ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η βάλανος από την ακροποσθία, ενώ παράλληλα να αποκατασταθεί η φυσιολογική αισθητικότητα.

Πώς γίνεται;

Η μέθοδος είναι απλή, με διάρκεια που δεν ξεπερνά τα 5΄. Δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ είναι και ανώδυνη, καθώς γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να έχει προβεί σε καμία προετοιμασία, ενώ μετά τη θεραπεία μπορεί να συνεχίσει σχεδόν άμεσα τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Αποκατάσταση Χαλινού με LASER 5

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της αποκατάστασης χαλινού με LASER έναντι της κλασικής χειρουργικής μεθόδου;


Σε σχέση με την κλασική χειρουργική μέθοδο, η εξάχνωση του χαλινού με LASER CO2 παρουσιάζει εξαιρετικά πλεονεκτήματα:
 • Μείωση χρόνου επέμβασης.
 • Ελαχιστοποίηση αιμορραγικότητας.
 • Αποφυγή ραμμάτων.
 • Αποφυγή επηρεασμού της λειτουργίας της ούρησης.
 • Περιορισμός μετεγχειρητικού πόνου με γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.
 • Άριστο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η θεραπεία δεν προκαλεί ιδιαίτερη ενόχληση στον ασθενή, παρά μόνο μια αίσθηση καύσου στην περιοχή, η οποία θα υποχωρήσει σε επόμενα ένα με δύο 24ωρα. Ο ασθενής θα χρειαστεί να χρησιμοποιεί μια τοπική αντιβιοτική αλοιφή για περίπου 1 εβδομάδα, καθώς και να απέχει από σεξουαλική επαφή για περίπου 3 βδομάδες.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα;


Σε συνδυασμό με τοπική αγωγή, τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Τα ενοχλητικά συμπτώματα υποχωρούν και ο άνδρας ανακουφίζεται από τις δυσάρεστες συνέπειες του προβλήματος του βραχέως χαλινού, ενώ παράλληλα αναθαρρύνεται και ψυχολογικά.

Επιπλέον, ο άνδρας αποκτά και πάλι κανονική στύση και μάλιστα, καθώς η διατομή του χαλινού επιτρέπει την καλύτερη ανάπτυξη του πέους, φαίνεται το μόριο να κερδίζει και σε μήκος.