close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Θεραπεία Κυτταρίτιδας με Alidya™


…πρόληψη και θεραπεία της κυτταρίτιδας με  Alidya™!


Τί είναι το Alidya™; 


Το Alidya™ είναι το πρώτο ενέσιμο ιατροτεχνολογικό σκεύασμα ειδικά σχεδιασμένο για την πρόληψη, βελτίωση  και θεραπεία των ατελειών του δέρματος, οι οποίες δημιουργούνται από τις μεταβολές στην  στοιβάδα του λιπώδους ιστού. Είναι το αποτέλεσμα των πιο πρόσφατων ερευνών που διεξήχθησαν από τον διάσημο καθηγητή αισθητικής ιατρικής Pasquale Motolese επί της φυσιοπαθολογίας της κυτταρίτιδας.

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 1

Πώς λειτουργεί το Alidya™;

Το Alidya™ εγχέεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας, με εβδομαδιαίες συνεδρίες, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος εμφανίζεται κυτταρίτιδα.

Η δράση του αποτελεί μία νέα υπόθεση για την παθογένεια της κυτταρίτιδας που σχετίζεται με την τοξικότητα του σιδήρου. Η επαναστατική σύνθεση του Alidya™ εξουδετερώνει τη συσσώρευση τοξικών ουσιών (σιδήρου και αιμοσιδηρίνης) η οποία προκαλεί την διόγκωση των λιποκυττάρων και συνεπώς ελαχιστοποιεί το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Πώς γίνεται η θεραπεία με Alidya™;

Το προϊόν εισάγεται βαθιά στη δερματική στοιβάδα ή μέσα στο υποδόριο στρώμα του δέρματος με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές. Χρησιμοποιώντας μικροβελόνες και με την  τεχνική της   μεσοθεραπείας  τα συστατικά αυτά εισχωρούν καλύτερα μέσα στο λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. 

Σύσταση του Alidya™;


Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η σύσταση του Alidya™, με τα πιο σημαντικά συστατικά του να αποτελούν τα:
  • Το Αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό Οξύ (EDTA) και
  • Η Μαννιτόλη.
Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 2

Τί είναι το αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ (EDTA);

Το αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ (EDTA) οφείλει την αντιοξειδωτική του δράση στην περίεργη δομή του. Πίσω από την ικανότητα του EDTA να δρα ως αντιοξειδωτικό, βρίσκεται το κομμάτι εκείνο της Χημείας το σχετικό με την καταλυτική δράση των μεταλλικών ιόντων. Ίχνη ιόντων διαφόρων μετάλλων ευνοούν την οξείδωση και εδώ ακριβώς βρίσκεται ο καταλυτικός ρόλος του EDTA.  

Στο μόριο του EDTA, η θέση  των ατόμων αζώτου και οξυγόνου του επιτρέπει να συνδέεται ισχυρά με ένα μεταλλικό ιόν δια μέσου ομοιοπολικού δεσμού, και ως εκ τούτου, εμποδίζει την καταλυτική δράση του μετάλλου 

Το  EDTA  έχει την ικανότητα να «μαζεύει»  τα τυχόν μεταλλικά ιόντα καθώς το μόριο του συνδέεται με το μέταλλο με ισχυρούς ομοιοπολικούς δεσμούς χρησιμοποιώντας τα ελεύθερα ηλεκτρόνια αζώτου και οξυγόνου των υδροξυλίων του.  

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 3


Με τον σχηματισμό αυτών των δεσμών το EDTA συγκρατεί το μέταλλο, όπως ένας αστακός ή ένας κάβουρας μια πέτρα στην δαγκάνα του. Αυτή η αναλογία προσδίδει τον χαρακτηρισμό της «χηλικής ένωσης» στο σύμπλεγμα οργανικού μορίου-μεταλλικού ιόντος.

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 4


Με το ισχυρό αυτό δέσιμο τους  πάνω στα μέταλλα, οι χηλικές ενώσεις απομακρύνουν αποτελεσματικά τα μέταλλα στην ουσία «κατάσχοντάς» τα. Η ονομασία προέρχεται από την ελληνική λέξη χηλή (δαγκάνα, π.χ. ενός αστακού). 
 
Για το λόγο αυτό,  οι ενώσεις σαν το EDTA ονομάζονται απομονωτές (sequestrants) και επειδή η ένωση οργανικού μορίου - μεταλλικού ιόντος είναι ένα σύμπλοκο ιόν, ονομάζονται επίσης  συμπλοκοποιητές.

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 5

Τί είναι η μαννιτόλη;

Η μαννιτόλη (Ε421) όπως  ονομάζεται συνήθως, είναι ένα σύμπλοκο  αλδιτόλης, με έξι ομάδες υδροξυλίου στο επίπεδο της αλειφατικής αλυσίδας και αποτελείται από έξι κορεσμένα άτομα άνθρακα. 

Σε θερμοκρασία δωματίου εμφανίζεται ως ένα άοσμο λευκό στερεό. Η μαννιτόλη χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακευτική βιομηχανία, επειδή διαθέτει διουρητικές ιδιότητες. Ειδικότερα ανήκει στην κατηγορία των οσμωτικών διουρητικών.

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 6


Η χρήση του προορίζεται για τοξικολογικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, κατά τις οποίες θα πρέπει να εξαλείψει μια τοξική ουσία σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η φαρμακευτική χρήση καλύπτει περιπτώσεις χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, ενδοκρανιακή υπέρταση του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου - ενδοφθάλμια υπέρταση, νεφρική απέκκριση των τοξικών ουσιών.

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 7


 Η σύσταση του Alidya™ έχει σχεδιαστεί για να: 
  • Διαλυτοποιεί και αφαιρεί τοξικά εξωκυτταρικά στοιχεία.
  • Αλκαλοποιεί την εξωκυτταρική μήτρα.
  • Βελτιώνει την οξυγόνωση του ιστού.
  • Παρέχει τα συστατικά για την μητρική ανασύνθεση.
  • Ρυθμίζει την φυσιολογική λειτουργία των λιποκυττάρων στον υποδόριο λιπώδη ιστό.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται?


Ο αριθμός των θεραπειών με Alidya™ ποικίλει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, τον βαθμό της κυτταρίτιδας και την περιοχή όπου αυτή εκδηλώνεται.    Για την εξασφάλιση ορατών κλινικών αποτελεσμάτων απαιτούνται κατά μέσο όρο 7-12 εβδομαδιαίες θεραπευτικές συνεδρίες, ενώ 15-30 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, ενδέχεται να επαναληφθούν 1 με 2 εφαρμογές ως θεραπεία συντήρησης.

Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 8


Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 9


Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 10


Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 11

Ποιές είναι οι ενδείξεις και αντενδείξεις;

  • Ενδείξεις:
Η θεραπεία με Alidya™ ενδείκνυται στις περιοχές που εκδηλώνεται πρόβλημα κυτταρίτιδας μετά τη λιποαναρρόφηση
  • Αντενδείξεις:
Η θεραπεία με Alidya™ αντενδείκνυται σε ασθενείς με οξείες ή χρόνιες παθολογίες εντός ή γύρω από την περιοχή που πρόκειται να δεχτεί τη θεραπεία. Για προληπτικούς λόγους, δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς με ιστορικό αναφυλαξίας, ή διάφορων αλλεργικών αντιδράσεων, σε παιδιά και σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν.  

Τί να προσέξει ο ασθενής μετά τη θεραπεία;


Χημική Θεραπεία Κυτταρίτιδας ALIDYA 12


Μετά την έγχυση, είναι πιθανόν να υπάρξουν μικρά επιφανειακά αιματώματα ή ελαφρύ προς μέτριο ερύθημα στην περιοχή της ένεσης. Αυτές οι αντιδράσεις θεωρούνται φυσιολογικές για αυτόν τον τύπο θεραπείας και υποχωρούν πλήρως εντός λίγων ωρών.