close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Θεραπεία Τοπικού Πάχους με Aqualyx®


…μια μη χειρουργική εναλλακτική θεραπεία για τη διάλυση των αποθεμάτων λίπους…


Τί είναι;


Τον 20ο αιώνα πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες πάνω στις μη χειρουργικές θεραπείες με χρήση φωσφατιδυλοχολίνης και δεσοξυχολανικού οξέως για τη μείωση του τοπικού λίπους. Οι επιστημονικές αυτές μελέτες μας απέδειξαν πως το βασικό δραστικό συστατικό για τη διάλυση των λιποκυττάρων ήταν το δεσοξυχολανικό οξύ και όχι η φωσφατιδυλοχολίνη.

Η αποκλειστική όμως χρήση του δεσοξυχολανικού οξέως με ένεση θα προκαλούσε νέκρωση ιστού, δεδομένης της έλλειψης επιλεκτικότητας του χολικού οξέως. Με βάση αυτές τις μελέτες, το 2007, ο διάσημος καθηγητής Pasquale Motolese ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε ένα νέο σκεύασμα, το οποίο θα διέλυε επιλεκτικά τα λιποκύτταρα, χωρίς όμως να προκαλεί ταυτόχρονα την καταστροφή των γειτονικών ιστών.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 1


Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν η ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, του Aqualyx®. Όντας εγκεκριμένο παγκοσμίως, αποτελεί μια ασφαλή μη χειρουργική επιλογή για τη θεραπεία του τοπικού λίπους σε προβληματικές περιοχές, καθώς υγροποιεί το λιποκύτταρο, καταστρέφοντάς το μόνιμα και απελευθερώνει τα λιπίδια, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται φυσικά μέσω του λεμφικού συστήματος.

Είναι διαθέσιμο σε διεθνές επίπεδο από το 2009 και έχει σε πωλήσεις πάνω από 2.000.000 φιαλίδια, σε 50 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να έχει ουδέποτε αναφερθεί καμία παρενέργεια.

Ποιός είναι ο τρόπος δράσης του;


Το Aqualyx®  είναι ένα σύνθετο διάλυμα από την οικογένεια του δεσοξυχολακινού οξέως. Είναι μικροζελατινώδες και περιέχει μικροποσότητες μορίων με με λιποδιαλυτική δράση. Σε συνδυασμό με μια ειδική τεχνική έγχυσης – την ενδολιπική – και με τις ειδικά σχεδιασμένες βελόνες εγχέεται στον υποδόριο λιπώδη ιστό, με τρόπο ομοιογενή και επιλεκτικό, σε εντοπισμένους θύλακες λίπους.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 2


Το Aqualyx®  κλειδώνει πάνω στο φράγμα των λιποκυττάρων και αρχίζει να ενεργεί, με αποτέλεσμα το κυτταρικό φράγμα να γίνεται ασταθές και να απελευθερώνει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα του. Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται διαμέσω της άμυνας του σώματος και τα μη συνδεδεμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 3

Ποιά είναι τα σημεία εφαρμογής;


Η θεραπεία Aqualyx® μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Τα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να ληφθούν από ασθενείς με μεσαίο σωματικό βάρος ή που είναι ελαφρώς υπέρβαροι, με τοπική συσσώρευση λίπους, σε ανατομικές περιοχές όπως τα ισχία, τα οπίσθια, το εσωτερικό των μηρών, το διπλοσάγονο κτλ, σημεία δηλαδή στα οποία το λίπος δεν εμφανίζεται, παρά τη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Εφαρμόζεται λοιπόν σε περιοχές όπως:
 • Μπράτσα, μασχάλες.
 • Παρειές, στήθος.
 • Κοιλιά, στομάχι.
 • Μέση, ψωμάκια.
 • Οπίσθια.
 • Γοφοί.
 • Εσωτερικό των μηρών.
 • Γόνατα.
 • Προγούλι.
*Το Aqualyx®   αποτελεί επίσης μια πιθανή θεραπεία για τη ψευδο-γυναικομαστία και το buffalo hump.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 4

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής;


Η περιοχή που πρόκειται να θεραπευθεί και τα σημεία έγχυσης έχουν προηγουμένως σημανθεί ενώ ο ασθενής βρισκόταν σε θέση ορθοστατική. Η περιοχή στο κέντρο με το μεγαλύτερο πάχος του λιπώδους ιστού έχει επίσης επισημανθεί. Το Aqualyx® εγχέεται απευθείας στο λιπώδη ιστό με τη βελόνα. Η τεχνική της ενδολιπικής έγχυσης επιτρέπει μια ομοιόμορφη και επιλεκτική έγχυση, μια ακριβή επιλογή του σημείου που πρόκειται να θεραπευθεί και δυνατότητα ελιγμών (είτε περισσότερο επιφανειακά ή βαθύτερα).              
  
Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 5


Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 6

Πόσες θεραπείες απαιτούνται για να δω αποτέλεσμα;


Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται:    
 • Από τον επιθυμητό βαθμό διόρθωσης.   
 • Την έκταση της λιποαποθήκης.   
 • Τις ειδικές αντιδράσεις του λιπώδους ιστού.
Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες, όμως για να είναι ο ασθενής σε θέση να δει αποτελέσματα, θα χρειαστεί να υπολογίζει κατά μέσο όρο έναν αριθμό 3-5 θεραπειών με ενδιάμεσα διαλείμματα 3 εβδομάδων. Μετά από 1 εβδομάδα επιτρέπεται να εφαρμοστεί ξανά το φάρμακο μόνο σε εκ νέου υπό θεραπεία περιοχή. Η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος συνιστάται να γίνεται  42 ημέρες μετά από την πρώτη εφαρμογή, δηλαδή πριν εφαρμοστεί η 3η συνεδρία.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 7


Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 8


Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 9


Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 10

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας;


Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 11


Η θεραπέια με Aqualyx®  είναι:
 • Ανώδυνη και πιο αποτελεσματική.
 • Ασφαλής.
 • Μη επεμβατική (1-2 ενέσεις).
 • Ταχύτερη καθώς απαιτείται μικρότερος βαθμός θεραπειών για την απόκτηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.
Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 12

Τί πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία;


Πριν από την θεραπεία θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε προσεκτικά το έντυπο Ιστορικό Ασθενούς. Σε περίπτωση που ο γιατρός σας το κρίνει απαραίτητο μπορεί να σας ζητηθεί να πραγματοποιήσετε ένα κλινικό check up καθώς και αιματολογικές εξετάσεις.

Αμέσως μετά την εφαρμογή, ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Καθώς ο λιπώδης ιστός δε παρουσιάζει σχεδόν καθόλου αισθητικότητα, η θεραπεία είναι στην ουσία ανώδυνη. Επιπλέον, το Aqualyx®   περιέχει ένα πρόσθετο τοπικό αναισθητικό. Αμέσως μετά την εφαρμογή η περιοχή μπορεί να κοκκινίσει και να παρουσιάσει ένα ελαφρύ πρήξιμο. Όπως συμβαίνει και σε κάθε θεραπεία με υποδερμικές βελόνες, είναι πιθανό να εκδηλωθεί ένα πολύ μικρό αιμάτωμα το οποίο θα υποχωρήσει πλήρως λίγες μέρες μετά τη θεραπεία.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 13

Τί πρέπει να προσέξετε μετά τη θεραπεία;


Προκειμένου να μειωθεί το οποιοδήποτε δυσάρεστο προς τον ασθενή σύμπτωμα, συνιστάται για τις επόμενες 12 ώρες να μην εφαρμόζονται καλλυντικά στην περιοχή και να αποφεύγονται όλες οι άμεσες πηγές θερμότητας.

Χημική Λιπόλυση AQUALYX (Τοπικό Πάχος) 14


Επιπλέον προτείνεται να ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης (μετά την πάροδο 7 ημερών) προκειμένου να επιτευχθεί με επιτυχία το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πότε δεν συνίσταται η θεραπεία;


Το Aqualyx® αντεδείκνυται σε ασθενείς που παρουσιάζουν οξείες ή χρόνιες δερματοπάθειες. Η θεραπεία επίσης αντεδείκνυται σε ασθενείς με ιστορικό αναφυλακτικών αντιδράσεων, με σοβαρές αλλεργίες και σε ασθενείς με οργανικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοάνοσων παθήσεων. Τέλος, αντεδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.