close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram
Η Δερματολόγος κα Καλλιόπη Εμμ. Καραμανωλάκη, είναι Ε. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και LASER και επιστημονικά υπεύθυνη της OASIS MED, ONE DAY CLINIC, αναπτύσσοντας σημαντική κλινική και επιστημονική δραστηριότητα και ενασχόληση στη χρήση των LASER στη σύγχρονη Δερματολογία και Δερματοχειρουργική.

Στη σύγχρονη εποχή, ένα από τα συχνότερα αισθητικά ζητήματα σε γυναίκες και άνδρες, με σημαντικές ψυχολογικές και λειτουργικές αντανακλάσεις, είναι η συσσώρευση περιττού λίπους, σε περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, η ράχη, το σαγόνι κτλ. Παρά τη σημαντική πρόοδο στα σύγχρονα εφαρμοζόμενα προγράμματα δίαιτας και γυμναστικής, η απώλεια λίπους από τις συγκεκριμένες ανατομικές ζώνες παραμένει αναποτελεσματική.

Laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (Smartlipo) 1


Τα τελευταία χρόνια, η διαρκώς εξελισσόμενη ιατρική τεχνολογία έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του "τοπικού πάχους" και μάλιστα, με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η LASER υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση. Η μέθοδος εισάχθηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2006 στη Μ. Βρετανία από τον Dr. Ayham Al-Ayoubi, λαμβάνοντας μετά από πολυετείς δοκιμαστικές εφαρμογές έγκριση από το Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), λόγω της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητά της. Η συγκεκριμένη τεχνική, εξασφαλίζει άμεσα ιδανικές αναλογίες και τέλεια σμιλευμένο σώμα, προσφέροντας μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους, σύσφιξη, αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας.

Laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (Smartlipo) 2


Η τεχνική είναι ελάχιστα επεμβατική και διενεργείται, χωρίς τομές, υπό τοπική αναισθησία σε συνθήκες ημερήσιας θεραπευτικής και ολιγόωρης νοσηλευτικής παραμονής και παρακολούθησης. Η οπτική ίνα του LASER κατευθύνεται και "στοχεύει" με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια στα υποδόρια λιποκύτταρα, «σπάζοντας» την κυτταρική τους μεμβράνη και αποδομώντας το λίπος τους. Έπειτα, αυτό είτε αναρροφάται άμεσα και ελεγχόμενα με λεπτή ειδική κάνουλα, είτε απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό. Παράλληλα, η θερμότητα που απελευθερώνεται στο υποδόριο, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προκαλώντας ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος. Επιπλέον, μέσω της laser τεχνολογίας εξασφαλίζεται αποτελεσματική αιμόσταση, ελαχιστοποιώντας τυχόν παρενέργειες και μειώνοντας θεαματικά τον χρόνο αποθεραπείας. Οι επεμβάσεις αυτές, είναι σύντομης διάρκειας, ανώδυνες κατά την εκτέλεση τους, αλλά και μετεπεμβατικά, επιτρέποντας την άμεση κινητοποίηση και την επιστροφή στην καθημερινότητα.
Laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (Smartlipo) 3

Κύριες ενδείξεις εφαρμογής της LASER υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης είναι η τοπική συσσώρευση λίπους σε περιοχές όπως, οι βραχίονες, οι μηροί, τα γόνατα, οι γάμπες, η κοιλιά, η ράχη, τα πλαϊνά της μέσης, οι γλουτοί, το διπλοσάγονο κτλ, σε ανθρώπους υγιείς, νέους ή μεσήλικες με φυσιολογικό σωματικό βάρος ή υπέρβαρους. Η μέθοδος αντενδείκνυται σε παχύσαρκους, υπερήλικες και σε έχοντες σοβαρά παθολογικά προβλήματα, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τρόπο καταπολέμησης της παχυσαρκίας. Οι ανωτέρω ενδείξεις τίθενται ή επαυξάνονται, ιδιαιτέρως, όταν έχει προηγηθεί πολύχρονη και αναποτελεσματική προσπάθεια αντιμετώπισης της περίσσειας λίπους με δίαιτες ή γυμναστική. Επιπλέον, η μέθοδος μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με διατροφολογική καθοδήγηση για βέλτιστη αντιμετώπιση τοπικού πάχους, ή επικουρικά στις περιπτώσεις που η απώλεια βάρους συνοδεύεται από σημαντική χαλάρωση του δέρματος και του υποδορίου, σχηματισμό κυτταρίτιδας και ραβδώσεων.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, η LASER υποβοηθούμενη λιπαναρρόφηση, δύναται να ξεπεράσει εγγενείς ανεπάρκειες παλαιότερων τραυματικών μεθόδων και να εξασφαλίσει τον ιδανικό συνδυασμό επαρκούς λιπόλυσης αλλά και ταυτόχρονης αποκατάστασης της δερματικής χαλάρωσης.
 
Τα τελικά οφέλη είναι πολλά και σημαντικά:
  • αποκατάσταση του περιγράμματος των σμιλευμένων περιοχών
  • επαναφορά της σφριγηλότητας του δέρματος
  • ανάδειξη της υποκείμενης μυϊκής γράμμωσης
  • ανάκτηση ενός νεανικού σώματος με αυτοπεποίθηση και ψυχική ευεξία