https://dermaclinic.oasismed.gr/el/prosfores
facebook
youtubeinstagram

NANOFAT Grafting - Νέα τεχνική "γεμίζει" τα σημεία απώλειας όγκου στο πρόσωπο

Τεχνική νανο-μεταφοράς αυτόλογου λίπους για αποκατάσταση όγκου σε σημεία (Αντιγήρανση, Ανάπλαση)Ο χρόνος, λένε, είναι "εχθρός" για την ομορφιά της επιδερμίδας, καθώς συνοδεύεται με εμφάνιση ρυτίδων (λεπτότερες και βαθύτερες), χαλάρωση (το γνωστό "κρέμασμα") και απώλεια όγκου από σημεία, μεταβάλλοντας τελικά το περίγραμμα του προσώπου.  

NANOFAT Grafting - Νέα τεχνική

Προοδευτικά, τα μάγουλα και τα ζυγωματικά χάνουν λίπος, γεγονός που αποκαλύπτει και μια γηρασμένη, ταλαιπωρημένη όψη. Σήμερα, μπορούμε να αναστρέψουμε σε μεγάλο βαθμό τις βλάβες που προκαλεί η ατροφία του λίπους στο πρόσωπο, με τόνωση των αναγεννητικών δομών του (παραγωγή κολλαγόνου σε μοριακό επίπεδο).

Τί είναι το NANOFAT Grafting;


Η νέα τεχνική της νανο-λιπομεταφοράς (fat grafting/transfer) στηρίζεται στη λογική του lipofilling, της μεταμόσχευσης - λιποπρόσθεσης αυτόλογου λίπους (από τον ίδιο τον οργανισμό). Η λέξη "nano" αναφέρεται στα, ειδικά γαλακτωματοποιημένα και επεξεργασμένα, μικρο-σωματίδια λίπους.

NANOFAT Grafting - Νέα τεχνική

ΣΤΟΧΟΣ της θεραπείας είναι η αναστροφή του χρόνου (πιο νεανική εμφάνιση), με την αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και το "γέμισμα" των ρυτίδων, η ανάπλαση και αναπλήρωση ιστών (σε περιπτώσεις πχ ουλών), αλλά και η βελτίωση των μαύρων κύκλων και της βυθισμένης εμφάνισης κάτω από τα μάτια.

Πώς γίνεται η τεχνική του NANOFAT Grafting;


Η νανομεταφορά αυτόλογου λίπους είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν απαιτεί νοσηλεία

Μετά την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού, γίνεται η συλλογή του λίπους με σύγχρονη τεχνική λιποαναρρόφησης και ειδικές κάνουλες, από σημεία που υπάρχει περίσσεια, όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί και η οσφυϊκή χώρα. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται (φυγοκεντρείται), αποκτά τη μέγιστη δυνατή λεπτόρευστη υφή που απαιτείται, εμπλουτίζεται με αυξητικούς παράγοντες και εγχύεται (με μικροβελόνες διαμέτρου ελάχιστων χιλιοστών) με ακρίβεια σε σημεία του προσώπου από όπου υπολείπεται. 
NANOFAT Grafting - Νέα τεχνική

Η διαδικασία της νανο-λιπομεταφοράς και μεταμόσχευσης είναι απόλυτα ασφαλής βιολογικής διαδικασία (χωρίς χρήση ξένων ουσιών), ενώ ακολουθεί και επίσημα ιατρικά πρωτόκολλα. Διαρκεί περίπου 1-2 ώρες. Αμέσως μετά τη συνεδρία, μπορεί να εμφανιστεί ήπιο οίδημα (πρήξιμο), ενόχληση και εκχυμώσεις στα σημεία της λιποαναρρόφησης και λιπομεταφοράς, που όμως υποχωρούν εντός των επόμενων ημερών.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα διάστημα μετά την έγχυση του πλούσιου σε αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα αυτόλογου λίπους, βελτιώνεται ποιοτικά και σε βάθος η υφή της επιδερμίδας, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα, με μεγάλη διάρκεια.

Σε ποιά σημεία του προσώπου εφαρμόζεται;


Η τεχνική του NANOFAT Grafting είναι κατάλληλη για σημεία με σαφές περίγραμμα, όπως τα ζυγωματικά ("μήλα"), το πηγούνι, οι κροταφικές περιοχές, ο λαιμός και βελτιώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, τις ρυτίδες της ρινοχειλικής περιοχής - "ρυτίδες καπνιστού" - και των ρινοπαρειακών αυλάκων, τις περιοφθαλμικές ρυτίδες - "πόδι της χήνας", τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, καθώς και τις ρυτίδες του λαιμού.

Το NANOFAT Grafting προσφέρει ολική αναδόμηση, με ορατά αποτελέσματα στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου στο πρόσωπο!

NANOFAT Grafting - Νέα τεχνική

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;


Θεωρείται τεχνική που προσφέρει σχεδόν μόνιμα αποτελέσματα, τα οποία συνεχίζουν να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Ενδεχομένως να χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία σε μεσοδιάστημα 6 μηνών, καθώς ένα 20% περίπου του αυτόλογου λίπους που θα μεταμοσχευθεί, θα απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του NANOFAT Grafting;


Το NANOFAT Grafting έχει κάποια σημαντικά οφέλη για το άτομο που επιλέγει τη σύγχρονη αυτή τεχνική αντιγήρανσης και ανάπλασης:
 • Ελάχιστα επεμβατική τεχνική
 • Ασφαλής διαδικασία
 • Ανεκτή από τον οργανισμό, χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις
 • Μακράς διαρκείας, φυσικό αποτέλεσμα
 • Άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες
 • Χωρίς τομές και ουλές
 • Χωρίς πόνο
 • Χωρίς νοσηλεία