facebook
youtubeinstagram

LASER ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η <<ΕΞΥΠΝΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ >> ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ


Στις ημέρες μας, ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα σε γυναίκες και άνδρες και με συχνές, μάλιστα, ψυχολογικές και λειτουργικές αντανακλάσεις, είναι η συσσώρευση περιττού λίπους, σε περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, η ράχη, τα σαγόνι, κτλ. Η απώλεια δε, αυτών των τοπικών περισσειών λίπους εξακολουθεί δυστυχώς να παραμένει εξόχως αναποτελεσματική, παρά τη σημαντική πρόοδο στα σύγχρονα εφαρμοζόμενα προγράμματα δίαιτας και γυμναστικής.

SMARTLIPO Laser Υποβοηθούμενη Λιποαναρρόφηση

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, η διαρκώς εξελισσόμενη ιατρική τεχνολογία έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του "τοπικού πάχους" και μάλιστα με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, όπως είναι η LASER υποβοηθούμενη Λιποαναρρόφηση.

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 1

Η μέθοδος εισήχθηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2006 στη Μ. Βρετανία από τον Dr. Ayham Al-Ayoubi, λαμβάνοντας ακολούθως μετά από πολυετείς δοκιμαστικές εφαρμογές και έγκριση από το FDA, τόσο για την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητά της.

Ποιά είναι τα άμεσα οφέλη από την Smartlipo Laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση;


Η συγκεκριμένη τεχνική, εξασφαλίζει άμεσα ιδανικές αναλογίες και τέλεια σμιλευμένο σώμα, προσφέροντας μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους, συνδυαστικά με σύσφιξη και αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας, διεγείροντας παράλληλα τη δημιουργία νέου κολλαγόνου

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 2

Η τεχνική είναι ελάχιστα επεμβατική και διενεργείται, χωρίς τομές, υπό τοπική αναισθησία σε συνθήκες ημερήσιας θεραπευτικής και ολιγόωρης νοσηλευτικής παραμονής και παρακολούθησης.

Πώς διενεργείται η τεχνική Smartlipo Laser υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης


Η οπτική ίνα του LASER κατευθύνεται και "στοχεύει" με μεγάλη ακρίβεια και ασφάλεια το υποδόρια λιποκύτταρα, «σπάζοντας» την κυτταρική τους μεμβράνη και αποδομώντας το λίπος τους, το οποίο είτε απορροφάται από τον οργανισμό, είτε αναρροφάται άμεσα και ελεγχόμενα με λεπτή ειδική κάνουλα.
Παράλληλα, η θερμότητα που απελευθερώνεται στο υποδόριο, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προκαλώντας ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος. Επιπλέον, η απορρόφηση της από την αιμοσφαιρίνη των ερυθροκυττάρων εξασφαλίζει αποτελεσματική αιμόσταση, ελαχιστοποιώντας τυχόν παρενέργειες και μειώνοντας θεαματικά τον χρόνο αποθεραπείας.

Οι επεμβάσεις αυτές, είναι σύντομης διάρκειας, ανώδυνες κατά την εκτέλεση τους, αλλά και μετεπεμβατικά, επιτρέποντας την άμεση κινητοποίηση, αλλά και την επιστροφή των υποβαλλομένων σε αυτές, στις καθημερινές τους δραστηριότητες ή ακόμη και την εργασία τους.

Ποιές είναι οι κύριες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ και ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ της τεχνικής;


ΚΥΡΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ εφαρμογής της LASER υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης είναι η τοπική συσσώρευση λίπους σε περιοχές όπως, οι βραχίονες, οι μηροί, τα γόνατα, οι γάμπες, η κοιλιά, η ράχη, τα πλαϊνά της μέσης, οι γλουτοί, το διπλοσάγονο κτλ, σε ανθρώπους υγιείς, νέους ή και μεσήλικες με φυσιολογικό σωματικό βάρος ή και υπέρβαρους.

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 3

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 4

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 5

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 6

Αντιθέτως, η μέθοδος αντενδείκνυται σε παχύσαρκους, υπερήλικες ή και σε έχοντες σοβαρά παθολογικά προβλήματα, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τρόπο ρύθμισης του βάρους σε παχύσαρκους.

Οι ανωτέρω ενδείξεις τίθενται ή επαυξάνονται, ιδιαιτέρως, όταν έχει προηγηθεί πολύχρονη και αναποτελεσματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους με δίαιτες ή και γυμναστική. Επιπλέον, η μέθοδος είναι ιδανική ακόμη και για τις περιπτώσεις εκείνες που η τοπική περίσσεια λίπους έχει μειωθεί, αλλά όχι ικανοποιητικά αντιμετωπισθεί, μετά από τις ανωτέρω προσπάθειες, ενώ παράλληλα μπορεί να συνοδεύονται και από σημαντική χαλάρωση του δέρματος και του υποδορίου και σχηματισμό κυτταρίτιδας και ραβδώσεων.

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 7

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ για την SMARTLIPO στον Ιατρικό Κατάλογο Κρήτης 2019 8

Γιατί να επιλέξω την Smartlipo Laser υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση;


Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, η LASER υποβοηθούμενη λιπαναρρόφηση, δύναται να ξεπεράσει εγγενείς ανεπάρκειες προηγουμένων τεχνικών και μεθόδων, οι οποίες ήταν περισσότερο τραυματικές, επεμβατικές και ταυτόχρονα συνοδευόμενες από σημαντική νοσηρότητα και να εξασφαλίσει τον ιδανικό συνδυασμό επαρκούς λιπόλυσης αλλά και ταυτόχρονης αποκατάστασης της χαλαρότητας του δέρματος.

Τα τελικά οφέλη είναι πολλά και σημαντικά, όπως η αποκατάσταση του περιγράμματος των <<σμιλευμένων> περιοχών, η επαναφορά της σφριγηλότητας του δέρματος, η ανάδειξη της υποκείμενης μυϊκής γράμμωσης και η εν γένει επαναφορά ενός νεανικού ή τουλάχιστον νεότερου σώματος με ταυτόχρονη ανάπτυξη ψυχικής ευεξίας και ικανοποίησης!


Η Δερματολόγος κα Καλλιόπη Εμμ. Καραμανωλάκη, είναι Ε. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και LASER και επιστημονικά υπεύθυνη της OASIS MED, ONE DAY CLINIC, αναπτύσσοντας σημαντική κλινική και επιστημονική δραστηριότητα και ενασχόληση στη χρήση των LASER στη σύγχρονη Δερματολογία και Δερματοχειρουργική.
 

MEDICAL GUIDE 2019

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΗΣ