close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω!


Απόφαση της στιγμής ή… μια «σχέση ζωής»...; Τί κάνω αν το μετανιώσω;


Σύμφωνα με έρευνες, 1 στους 4 νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών έχει επισκεφτεί ένα tattoo studio και έχει προχωρήσει σε δερματοστιξία, κοινώς… έχει κάνει τατουάζ.

Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 1

Κάποτε, το να κάνει κάποιος τατουάζ αποτελούσε κυρίως ανδρικό προνόμιο. Σήμερα, τα standards των φύλων έχουν αλλάξει, με τις γυναίκες, μάλιστα, ακόμη και να προηγούνται ποσοστιαία σε δερματοστιξίες, σε σχέση με το ανδρικό φύλλο.

Πριν το αποφασίσεις, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω!


1. Σκέψου για ποιόν λόγο θέλεις να κάνεις ένα μόνιμο τατουάζ
Το θέλεις πραγματικά ή μήπως είναι μια παρόρμηση; Υπάρχουν τα ‘πολιτιστικά τατουάζ’, που συνδέονται με την κουλτούρα του ατόμου, τα ‘ιατρικά τατουάζ’, που γίνονται για κάλυψη ουλών ή άλλων σημαδιών και, φυσικά, τα 'κοσμητικά τατουάζ', που γίνονται με βάση τα ενδιαφέροντα και τη φιλοσοφία ζωής του ατόμου.

Διάλεξε προσεκτικά το σχέδιο, το μέγεθος και το σημείο του σώματος που θα γίνει, για να μην το μετανιώσεις αργότερα και θελήσεις να αφαιρέσεις το τατουαζ. Έχε στον νου ότι σε ορισμένες περιοχές (π.χ. λαιμός) μπορεί να είναι περισσότερο διακριτό σε σχέση με άλλες, οπότε δεν θα μπορείς να το «κρύψεις» εύκολα με ύφασμα. Ακόμη, σε ορισμένα σημεία (π.χ. βραχίονες, κοιλιά) λόγω ηλικίας, εγκυμοσύνης κλπ, αλλάζοντας το σώμα, μπορεί να αλλοιωθεί και το αρχικό σχέδιο.

Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 2

2. Επέλεξε την καλύτερη εποχή του χρόνου για να το κάνεις


Το φθινόπωρο και η άνοιξη θεωρούνται οι καταλληλότερες περίοδοι για να προχωρήσουμε σε ένα τατουάζ, εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, την πρώτη περίοδο μετά το τατουάζ (για περίπου 2 εβδομάδες), το δέρμα δημιουργεί κρούστα στο σημείο και ξεφλουδίζει, όπως θα συμπεριφερόταν με ένα ηλιακό έγκαυμα, οπότε, απαγορεύονται τα θαλάσσια μπάνια και η ηλιοθεραπεία. Επίσης, το δέρμα μας δέχεται καλύτερα το τατουάζ όταν είναι ‘λευκό’, οπότε η περίοδος μετά το καλοκαίρι (που έχει φύγει το μαύρισμα), θεωρείται και γι' αυτό πιο κατάλληλη.

Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 3

3. Διασφάλισε τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του Tattoo studio


Οι δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! Το tattoo studio πρέπει να τηρεί αυστηρούς κανόνες και συνθήκες (νοσοκομειακής) υγιεινής, καθώς ένα τατουάζ απαιτεί τρύπημα του δέρματος και επαφή με το αίμα και τα σωματικά υγρά. Το μελάνι μπορεί να μεταφέρει παθογόνα βακτήρια, τα οποία, μέσω του αίματος, μπορεί να εξαπλωθούν σε όλον τον οργανισμό (έντονος πυρετός, ρίγη, εφίδρωση, καρδιακά προβλήματα ή και σήψη).
 
Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 4
Πριν την ημέρα του τατουάζ, επισκέψου το studio και παρατήρησε αν χρησιμοποιεί: κλίβανο – γάντια, βελόνες, κυπελάκια μελανιών μιας χρήσης!
 
Η πραγματοποίηση ενός τατουάζ σε χώρο που δεν πληροί τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και δεν παρέχει ασφάλεια στη χρήση των μηχανημάτων, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, όπως:
 
  • Αλλεργικές αντιδράσεις, εξανθήματα, φουσκάλες, από ακατάλληλα μελάνια (κυρίως, από το κόκκινο μελάνι).
  • Τραυματισμό των ιστών, οίδημα, πόνο, από ακατάλληλα εργαλεία.
  • Προβλήματα σε όργανα (μάτια, πνεύμονες, κα), από κακής ποιότητος ή ληγμένα μελάνια.
  • Επιμολύνσεις του δέρματος, βακτηριακές λοιμώξεις (χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο MRSA, μολυσματικό κηρίο).
  • Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, μόλυνση από τον ιό HIV ή από ηπατίτιδα C από μη αποστειρωμένες βελόνες.
Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 5

4. Ενημερώσου  για τις επιλογές που έχεις να αφαιρέσεις το Tattoo, αν το μετανιώσεις


Ο ιδανικότερος τρόπος αφαίρεσης του τατουάζ είναι αδιαμφισβήτητα τα ιατρικά LASERs Q-Switched προηγμένης τεχνολογίας, καθώς με τη μικρότερη δυνατή θερμική επίδραση στους ιστούς, οι χρωστικές των ανεπιθύμητων Tattoos στο δέρμα κατακερματίζονται σε μικρά σωματίδια, τα οποία απομακρύνονται φυσιολογικά μέσω της λεμφικής οδού.

Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 6
Ολική Αφαίρεση Tattoo… σε πολύ σύντομο χρόνο… σχεδόν ανώδυνα… χωρίς ουλές & σημάδια!
 
Ήξερες ότι…;
To LASER αφαίρεσης Tattoo SPECTRA™ XT βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο!
Τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρω, πριν αποφασίσω να το κάνω! 7

Συμβουλευτείτε την δερματολόγο και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το LASER Αφαίρεσης Ανεπιθύμητων Tattoo Q-Switched Nd: YAG® SPECTRA™ XT της Lutronic, που θεωρείται το ΚΟΡΥΦΑΙΟ LASER παγκοσμίως, καθώς είναι το μόνο LASER που μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα - εύκολα - αποτελεσματικά… ΚΑΙ έγχρωμα τατουάζ!