https://dermaclinic.oasismed.gr/el/prosfores
facebook
youtubeinstagram

Αυξητική Χειλιών


… και αποκτήστε τα χείλη των ονείρων σας!


Τί είναι η αυξητική χειλιών;

Μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις της αισθητικής ιατρικής αποτελεί η ανάπλαση / αυξητική (το «γέμισμα», δηλαδή) των χειλιών. Κι αυτό, γιατί αποτελεί μια θεραπεία που ξαναχαρίζει σε γυναίκες και άνδρες που το χρειάζονται, σαρκώδη και καλοσχηματισμένα χείλη, ενώ παράλληλα ενισχύει τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση!

Αυξητική Χειλιών 1

Όσο περνούν τα χρόνια…
…τα μαλακά μόρια στον πολφό των χειλιών ατροφούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι διάφορες ρυτίδες πάνω και γύρω από τα χείλη, ενώ παράλληλα να χάνεται ο αρχικός όγκος και το σχήμα τους.
 
Αυξητική Χειλιών 2


Η «αυξητική χειλιών» είναι η αισθητική επέμβαση επιλογής του κατάλληλου τρόπου ανάπλασης, που θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στα χείλη, βάση συνδυαστικών μετρήσεων (κανόνων) συμμετρίας, ισορροπίας και χρυσής τομής (αριθμός «Φ»).

Βάση μορφολογίας ποιοί είναι οι βασικοί κανόνες αρμονίας των χειλιών;

 • Το άνω χείλος είναι πάντα μικρότερο από το κάτω χείλος, με το ύψος του (σε σχέση με το κάτω) να κυμαίνεται από 0,65-0,85. Η μέτρηση από το ψηλότερο σημείο του άνω χείλους μέχρι το χαμηλότερο σημείο του κάτω χείλους είναι ½.
 • Το άνω χείλος προεξέχει από το κάτω χείλος 1 έως 2 mm.
 • Υπάρχει μια φυσιολογική καμπύλη από τη μύτη μέχρι το άνω χείλος και από το κάτω χείλος μέχρι το πηγούνι.
 • Το «φίλτρο» (αυλάκι από τη ρινική βάση μέχρι το τόξο του έρωτα) είναι έντονο.
 • Το άνω χείλος χαρακτηρίζεται από καλό σχήμα και έντονα, ευδιάκριτα όρια («λευκή γραμμή», τα όρια των χειλιών δηλαδή με το δέρμα, «τόξο του έρωτα», η κεντρική εσοχή στο άνω χείλος), ενώ το κάτω χείλος είναι πιο σαρκώδες.
 • Το χρώμα στα χείλη είναι κοκκινωπό.
Αυξητική Χειλιών 3

Ήξερες ότι…;
Υπάρχει επιστημονικός τύπος του… «τέλειου χαμόγελου»; Ειδικοί από το Τμ. Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, δημιούργησαν αυτή τη φόρμουλα. Τα στοιχεία που συνδυάζονται είναι η αυτοπεποίθηση (S), το σχήμα του προσώπου (F), το χρώμα και η γενική κατάσταση των χειλιών (L), η υγιεινή (T) και το χρώμα (W) των δοντιών και το τόξο του χαμόγελου (A). Η κάθε παράμετρος βαθμολογείται με άριστο το 5 και ο τύπος που κατέληξαν είναι: A x [(S + T + F) – (W + L)].

Σε ποιές περιπτώσεις προτείνεται μια αυξητική / ανάπλαση χειλιών;

 • Για αισθητικούς λόγους: Όταν τα χείλη δεν ικανοποιούν και δεν προσδίδουν την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση ή όταν υπάρχουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες περιφερειακά των χειλιών (λόγω καπνίσματος, ηλικίας, κλπ).

  Αυξητική Χειλιών 4

   
 • Για αναπλαστικούς λόγους: Όταν υπάρχει τραυματισμός, όπως μετατραυματικές ανωμαλίες και παραμορφώσεις χειλιών ή κάποια γενετική ανωμαλία, όπως εκ γενετής σχιστία άνω χείλους / υπερτροφικά / υποπλαστικά / ασύμμετρα / διπλά χείλη ή χείλη που αποκαλύπτουν τα δόντια και τα ούλα.

  Αυξητική Χειλιών 5
   
Μελέτες!
Ανάπλαση χειλιών επιλέγεται συχνότερα:
μεταξύ 20 και 35 ετών → για αποκατάσταση μικρού μεγέθους χειλιών
μετά τα 40 έτη → για διόρθωση μικρών, ατροφικών ή/και ζαρωμένων χειλιών

Ποιές είναι οι μέθοδοι αυξητικής χειλιών;


Η παλαιότερη και πιο κλασική χειρουργική μέθοδος είναι η χειλεοπλαστική, η οποία διορθώνει μόνιμα το σχήμα και τον όγκο των χειλιών, ειδικά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Η δυσκολία της επέμβασης, όμως, καθώς και το μόνιμο (μη αναστρέψιμο) αποτέλεσμα που δίνει, την κατατάσσει στις μεθόδους σπάνιας εκλογής.

Αυξητική Χειλιών 6


Υψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται η τοποθέτηση ενθεμάτων μαλακής στέρεας σιλικόνης. Η μέθοδος στα χέρια έμπειρου ιατρού μπορεί να δώσει εξατομικευμένα ένα αρκετά φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα και σχετικά αναστρέψιμο (μπορεί να γίνει αφαίρεσή τους). Προσοχή, δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα εμφυτεύματα σιλικόνης σε υγρή μορφή!

Στη σύγχρονη ιατρική, απαγορεύεται αυστηρά η ενέσιμη υγρή σιλικόνη, καθώς δεν απορροφάται από τον οργανισμό, παρουσιάζει τάσεις μετανάστευσης (μετακίνησης) και προκαλεί συχνά παραμορφωμένα, δύσμορφα χείλη, αλλά και παρενέργειες (κοκκιώματα) που δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Αυξητική Χειλιών 7


Ακόμη μια επιλογή ανάπλασης χειλιών αποτελεί η μέθοδος με μεταμόσχευση αυτόλογου λίπους (μέθοδος βιοανάπλασης, δηλαδή έγχυσης λίπους στα χείλη, το οποίο μεταφέρεται εκεί με ειδικές επεξεργασίες από άλλη περιοχή όπου πλεονάζει στο σώμα του ίδιου του ατόμου), το οποίο εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα βλαστοκυττάρων για αναγέννηση και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, που όμως θεωρείται πιο μόνιμο (όχι εύκολα αναστρέψιμο).

Αυξητική Χειλιών 8

Ποιές είναι οι σύγχρονες τάσεις αυξητικής χειλιών;


Οι σύγχρονες τάσεις στην αυξητική χειλιών περιλαμβάνουν τα εξής:
 • Φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα.
 • Άμεσα αναστρέψιμο αποτέλεσμα.
 • Απλή τεχνική.
 • Όχι χειρουργείο.
 • Όχι ταλαιπωρία.
Η πιο σύγχρονη μέθοδος που καλύπτει τις ανωτέρω τάσεις είναι η χρήση  ενέσιμων υλικών (εμφυτεύματα), όπως το Radiesse (υδροξυαπατίτης ασβεστίου Ca HA), με κυρίαρχη την επαναστατική έγχυση ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ.

Ο όρος «οξύ» απευθύνεται μόνο στον βιοχημικό τύπο της ουσίας και δεν είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό (ως μόριο, είναι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στους ιστούς του οργανισμού). Πρόκειται για εξειδικευμένο για τα χείλη λεπτόρευστο υλικό, το οποίο εγχύεται μέσω πολύ λεπτών βελόνων, ενώ σταδιακά διασπάται εύκολα από τον οργανισμό.

Αυξητική Χειλιών 9

 
Το 20-25% απορροφάται από τον οργανισμό σε 8-10 μήνες περίπου, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια στη χρήση του.

Γιατί να επιλέξω το υαλουρονικό οξύ;


Η έγχυση υαλουρονικού οξέος βοηθάει στη διόρθωση ατελειών στο σχήμα και στο μέγεθος των χειλιών και εφαρμόζεται σε γυναίκες και σε άντρες κάθε ηλικίας.

Αυξητική Χειλιών 10
 • Δεν προκαλεί αλλεργίες και αντιδράσεις.
 • Δεν προκαλεί κακοήθειες.
 • Δεν προκαλεί κολλαγονώσεις.
 • Δεν δημιουργεί φλεγμονές.
 • Δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία;

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 40΄ και είναι σχετικά ανώδυνη, καθώς γίνεται με τοπική αναισθησία. Για περισσότερο ελεγχόμενο αποτέλεσμα (σταδιακή ανάπλαση), συνίστανται 2 επαναληπτικές θεραπείες, σε μεσοδιαστήματα 7 με 10 ημερών.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μετά τη συνεδρία, ενδεχομένως να υπάρχει ήπιο οίδημα και μικρές εκχυμώσεις (μελανιές), που όμως υποχωρούν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση (από την επόμενη ημέρα).

Πότε θα δω αποτέλεσμα;


Στα έμπειρα χέρια του ιατρού, έχει άμεσα, ασφαλή, αρμονικά και εξαιρετικά αποτελέσματα. Η εικόνα στα χείλη διαρκεί έως και 6 μήνες, ενώ επαναληπτικές θεραπείες βελτιστοποιούν το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του.

Αυξητική Χειλιών 11


Αυξητική Χειλιών 12

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα;


Στα μεγάλα πλεονεκτήματα της χρήσης υαλουρονικού οξέος είναι ότι αποτελεί το ΜΟΝΟ ενέσιμο εμφύτευμα που έχει αντίδοτο!!

Το αντίδοτο είναι ένα ενέσιμο ένζυμο (υαλουτονιδάση), το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το υαλουρονικό οξύ, την πρωτεΐνη δηλαδή του βλεννοπολυσακχαρίτη, το διαλύει ολοκληρωτικά. Αν δεν επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το «αντίδοτο» θα επαναφέρει τα χείλη μας… 100% στην πρότερη κατάσταση.