close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
facebook
youtubeinstagram

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση

...προηγμένο test ανίχνευσης πολυμορφισμών γενετικού υλικού που σχετίζονται με την αλωπεκία


Η σταδιακή αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα και για τα δύο φύλα (lifetime ποσοστά ανδρών 80%, γυναικών 40%). Ως πιο συχνή αιτία τριχόπτωσης, κυρίως στους άνδρες, θεωρείται η ανδρογενετική αλωπεκία, με την αραίωση είτε να ξεκινά από τους κροτάφους και να επεκτείνεται, είτε να επικεντρώνεται στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση 1

Τριχόπτωση. Γιατί συμβαίνει;


Τα αίτια της τριχόπτωσης εξατομικεύονται, γι αυτό και δεν εμφανίζουν αραίωση όλοι με την ίδια ένταση και έκταση. 

Αποτελεί μια βαθμιαία και πολυπαραγοντική κατάσταση, που καθορίζεται από έναν συνδυασμό τόσο εγγενών (γονιδιακή προδιάθεση), όσο και εξωγενών παραγόντων (διατροφή, άγχος, έλλειψη σιδήρου/βιταμινών/ιχνοστοιχείων, χορήγηση φαρμάκων κλπ).

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση 2


Ανδρογενετική Αλωπεκία και Γενετική


Ειδικότερα στην ανδρογενετική αλωπεκία, η βασική αιτία αραίωσης και απώλειας τριχών είναι κληρονομική, δηλαδή σχετίζεται με τα γονίδια και την έκφρασή τους. Με άλλα λόγια, υπάρχουν γονίδια τα οποία μεταβιβάζονται από τους προγόνους μας και τα οποία προδιαθέτουν την εμφάνιση τριχόπτωσης. Δυνητικά, μπορεί να ξεκινά και από μικρές ηλικίες.

Καθώς τα γονίδια δεν είναι όμοια σε όλους τους ανθρώπους, δεν αντιδρούμε και όλοι με τον ίδιο τρόπο σε θεραπευτικές προσεγγίσεις. Με στόχο μια ολοκληρωμένη λύση κατά της τριχόπτωσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε εξατομικευμένα για κάθε ασθενή παράλληλα και τα ενδογενή και τα εξωγενή αίτιά της.

Τι είναι το TrichoTest™;


Το TrichoTest™ είναι ένα γενετικό τεστ τελευταίας τεχνολογίας μικροσυστοιχιών DNA με τεχνικές ανίχνευσης και ανάλυσης γενετικού υλικού, ώστε να αποκαλύψει τις πιθανές γενετικές παραλλαγές (πολυμορφισμούς) στα γονίδια που σχετίζονται με την αλωπεκία.
 
TrichoTest™: περισσότερες από 50 δημοσιευμένες μελέτες υποστηρίζουν την επιστημονική βάση του  - αποτελεσματικότητα μέχρι και 99.9%

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση 3

DNA ΤΕΣΤ για εξατομικευμένη θεραπεία κατά της αλωπεκίας
βασισμένη στο γενετικό προφίλ του ασθενούς και σε κλινικά δεδομένα!

Το γενετικό τεστ αυτό εξατομικεύει και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας αναλύοντας 48 γενετικές παραλλαγές στα 13 γονίδια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με την τριχόπτωση.

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση 4

Πώς γίνεται το TrichoTest™;


Η εξέταση γίνεται εφάπαξ και είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή. Χρησιμοποιείται δείγμα σιέλου που συλλέγεται με βαμβακοφόρο στυλεό συλλογής (αποστειρωμένη μπατονέτα) από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο). Στη συνέχεια, γίνεται ανάλυση DNA με τα SNPs (single nucleotide polymorphism) για τα γονίδια που εμπλέκονται στις μεταβολικές οδούς των δραστικών ουσιών για τη θεραπεία της αλωπεκίας. 

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση 5

Ποιος είναι ο στόχος του TrichoTest™;


Βάση των αποτελεσμάτων, έχουμε πλήρη κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη της αλωπεκίας, οπότε μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες οι ουσίες και σε ποιόν συνδυασμό/δοσολογία μεταξύ τους θα είναι ικανές να προσφέρουν εξατομικευμένα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

...Προηγμένη, ασφαλής και αξιόπιστη εξέταση 
για εξατομικευμένη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης!

Ο δερματολόγος κατ' αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να συστήσει στοχευμένη θεραπεία με δραστικές ουσίες (γαληνικά σκευάσματα) σε προσαρμοσμένη δοσολογία, βασισμένη στο γενετικό προφίλ του ασθενούς. 

TrichoTest™ - Γενετικό (DNA) ΤΕΣΤ για την τριχόπτωση 6

Έτσι, η κλινική εξέταση και η λήψη ιατρικού ιστορικού σε συνδυασμό με τις ενδείξεις του TrichoTest™ βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας μέχρι και 70%, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τυχόν παρενέργειες, αλλά και ισχυροποιώντας τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια ενάντια σε πιθανή μη αναστρέψιμη βλάβη.

Πλεονεκτήματα TrichoTest™


Επιτρέπει την ακριβή επιλογή των αποτελεσματικότερων δραστικών ουσιών και στην κατάλληλη δοσολογία για τη θεραπεία της τριχόπτωσης για κάθε ασθενή εξατομικευμένα, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος σε θεραπείες που μπορεί να μην ανταποκριθεί ο ασθενής.
  • Είναι μη επεμβατική, αξιόπιστη εξέταση που γίνεται εφάπαξ
  • Χαρακτηρίζεται από αποτελεσματικότητα της τάξεως του 99,9% κατά τον γενετικό προσδιορισμό
  • Χάρη σε ένα δοκιμασμένο αλγόριθμο, για τον οποίο εκκρεμεί ευρεσιτεχνία, επιτυγχάνεται μια εξατομικευμένη θεραπεία μεταξύ ενός συνόλου >175 εκατομμυρίων εναλλακτικών θεραπευτικών αγωγών